Календар

Акции


Протест пред парламента от 15 часа днес заради застрояването на земеделските земи и гори

Протест пред парламента от 15 часа днес заради застрояването на земеделските земи и гориКоалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" подкрепя гражданския протест днес следобед от 15 часа пред парламента срещу законовите промени, пoдкрепящи застрояването на земеделските земи и строителството на писти и ски съоръжения в горските територии. https://www.facebook.com/events/1579088458811125/

Прочети пълния текст

Елате с нас на акция „Слънчеви чадъри“

Елате с нас на акция „Слънчеви чадъри“ На 7 декември от 18:00 часа на площад „Независимост“ пред Министерски съвет ще изгрее слънце, което активисти ще нарисуват с помощта на фенери и чадъри. Акцията се организира от „Грийнпийс“- България.

Прочети пълния текст

223 посещения

Ираклийско пролетно почистване 2016 - любов в чували!

Ираклийско пролетно почистване 2016 - любов в чували! След като тази година, управниците ни - на държавно и общинско ниво шамаросаха надеждите за демократичност с опита за забраната на къмпингуване и ‘незаконното’ строителство на любимия плаж, превърнало се в ‘законно’ , решихме, че стига драма, объркване и неясноти около любимото Иракли.

Прочети пълния текст

1510 посещения

Протест за спасението на Бедечка - 18 март от 18 часа

Протест за спасението на Бедечка - 18 март от 18 часаГражданската група за запазването на Бедечка организира днес от 18 часа протест в Стара Загора срещу унищожаването на парка.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1556819244611406/

Прочети пълния текст

1523 посещения

Флашмоб 'Започнахте ли да виждате в огледалото Цеко?'

Флашмоб 'Започнахте ли да виждате в огледалото Цеко?'Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/544931755675243/

Българите в Лондон попитаха Борисов "Виждате ли Пеевски в огледалото". След решението на Министерски съвет да узакони нарушенията в концесията на Банско и дори да я увеличи и да подари още от Пирин на концесионера Цеко Минев за застрояване (http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/02/22/2710008_upravliavashtite_reshiha_dvoina_taksa_za_julen_i/?ref=cheteno24), нека и в България попитаме Борисов "Виждате ли Цеко в огледалото". Премиерът миналата седмица обяви, че напоследък се е замислил над лондонския въпрос и затова иска да спре подаръците за Пеевски. А подаръците за Цеко? Очакваме да видим реална борба с мафията - прекратяване на сегашната концесия заради нарушенията в нея и прозрачен конкурс за нов концесионер.

Прочети пълния текст

1774 посещения

Протест да запазим Корал! #Кой дава Корал на палачите?

Протест да запазим Корал! #Кой дава Корал на палачите?Гражданската група "Да запазим Корал" обявява протест, който ще се проведе утре (15-ти януари) от 13 часа пред сградата на МРРБ - ул. "Св.Св. Кирил и Методий" № 17-19, гр. София. Коалиция "За да остане природа" се присъединява към справедливите искания на гражданите!

"АКО МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА, ТО ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ СИ Я ВЗЕМАТ ОБРАТНО! Корал се римува с морал, приятели! Извън всякаква мярка за законност и морал "отвлечената държава" отново предаде "на тъмно" последното недокоснато природно място на юг от Бургас в ръцете на мафията. Пазителите на Корал, пазителите на справедливостта и природата в България излизат, за да защитят бъдещето и веднъж завинаги и безусловно!" - заявяват организаторите в своя призив във Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/442023316008812/

Протестът е против:
- Незаконното спиране на еко-концесията за плаж Корал
- Корупцията в МРРБ
- Предоставянето без критерии под наем на плажа за 5 години

Прочети пълния текст

1593 посещения

11 ноември: ГРАЖДАНИТЕ срещу МАФИЯТА в Пирин, Рила и Витоша

11 ноември: ГРАЖДАНИТЕ срещу МАФИЯТА в Пирин, Рила и ВитошаМного пъти се е налагало да излизаме по улици и мостове, за да опазим нашите планини и море. Витоша, Рила, Пирин, Странджа, Иракли, Карадере, горите… НАЛАГА СЕ ДА ИЗЛЕЗЕМ И СЕГА! Но не само, за да спасим от сеч вековните мури, смърчове и борове на Пирин, Витоша и Рила. Този път трябва да спасим държавата си. От политиците, които четат закона, както дявола евангелието. От познати лица, скрити зад офшорки, които пак искат да секат и застрояват.

Прочети пълния текст

2041 посещения

Дари за редовното почистване на За Земята

Дари за редовното почистване на За ЗемятаВсяка година Екологично сдружение "За Земята" организира доборолческо почистване на някой от националните паркове. Тази година това ще се случи в Национален парк "Рила" и по-точно около хижите Мусала, Белмекен и Заврачица между 31 август и 6 септември 2015. Нужни са още 1000 от общо 3000 лв. Помогнете чистенето да остане все така доброволно и не-комерсиално!

Прочети пълния текст

2091 посещения

Доброволчески лагер по проекта 'Пази и залесявай около извори'

Доброволчески лагер по проекта 'Пази и залесявай около извори'Проектът цели засаждане на жива ограда около 18 дка. изворна зона за предпазване от свободните стада тревопасни животни. В оградата ще бъдат посадени 1000 бр. фиданки от устойчиви, горски дървета (акация) и храсти, грудки, бобови и житни треви, билки и др.

Прочети пълния текст

2002 посещения

Пирин е в опасност - изпратете становище!

Пирин е в опасност - изпратете становище!В петък 24 юли в Банско ще се проведе общественото обсъждане на проекто-плана за управление на национален парк "Пирин". Нашата позиция относно новия проекто-план е, че той е изготвен некомпетентно, без логическа връзка между проведените изследвания на терен и новите предписания за парка и е в нарушение, тъй като не спазва заданието за изготвянето му. Според нас е редно този проект да бъде върнат за преработка.

Прочети пълния текст

2005 посещения 1 коментара

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

    Знаете ли, че..

    Поради нежния си стомах след поглъщането на храната бухълът повръща твърдите образувания на своите жертви. Този вид е включен в Червената книга на България за застрашените видове.
             Планина, обичам те