Календар

Акции


Търсят се доброволци за оценка на натиска върху защитени зони от Натура 2000 (2ра част)

Търсят се доброволци за оценка на натиска върху защитени зони от Натура 2000 (2ра част)От 2007 г. до днес Министерството на околната среда и водите е издало над 100 000 акта - решения или писма, с които на практика одобрява инвестиционни проекти във или в близост до защитени зони от Натура 2000.

През 2019 г. с помощта на доброволци бяха въведени 22 000 писма, но има да се обработят още много, за да се докажат проблемите в екологичната мрежа Натура 2000 в България.

Не са необходими специални познания в областта на природозащитното законодателство, само личен компютър с "ексел" и свободно време. Ще получите до 200 акта за обработка като ориентиривъчно данните 10 документа се обработват за 1 час.

Прочети пълния текст

2182 посещения 1 коментара

Траурно присъствие в памет на българските реки - 14 март от 8,30 ч. пред МОСВ

Траурно присъствие в памет на българските реки - 14 март от 8,30 ч. пред МОСВНа 14.03.2018г. - сряда, от 8.30 часа пред сградата на Министерството на околната среда и водите на бул.Мария Луиза 22, сдружението на рибарите Балканка - София, организира Протест, във връзка с Международния Ден за Опазване на Реките.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/203493343573565

Прочети пълния текст

3177 посещения

Селфи предизвикателство на “Грийнпийс” буди политиците

Селфи предизвикателство на “Грийнпийс” буди политицитеУчастниците напомнят на европейските лидери, че е редно да вземат решения за енергийните политики в полза на обществото

Обичате ли да се снимате? Сега можете да съчетаете приятното с полезното. “Грийнпийс” - България започна селфи предизвикателство. Активни граждани си правят снимки с послания към европейските лидери с представите си за енергийното ни бъдеще.

Прочети пълния текст

3749 посещения

Протест пред парламента от 15 часа днес заради застрояването на земеделските земи и гори

Протест пред парламента от 15 часа днес заради застрояването на земеделските земи и гориКоалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" подкрепя гражданския протест днес следобед от 15 часа пред парламента срещу законовите промени, пoдкрепящи застрояването на земеделските земи и строителството на писти и ски съоръжения в горските територии. https://www.facebook.com/events/1579088458811125/

Прочети пълния текст

Елате с нас на акция „Слънчеви чадъри“

Елате с нас на акция „Слънчеви чадъри“ На 7 декември от 18:00 часа на площад „Независимост“ пред Министерски съвет ще изгрее слънце, което активисти ще нарисуват с помощта на фенери и чадъри. Акцията се организира от „Грийнпийс“- България.

Прочети пълния текст

3045 посещения

Ираклийско пролетно почистване 2016 - любов в чували!

Ираклийско пролетно почистване 2016 - любов в чували! След като тази година, управниците ни - на държавно и общинско ниво шамаросаха надеждите за демократичност с опита за забраната на къмпингуване и ‘незаконното’ строителство на любимия плаж, превърнало се в ‘законно’ , решихме, че стига драма, объркване и неясноти около любимото Иракли.

Прочети пълния текст

4453 посещения

Протест за спасението на Бедечка - 18 март от 18 часа

Протест за спасението на Бедечка - 18 март от 18 часаГражданската група за запазването на Бедечка организира днес от 18 часа протест в Стара Загора срещу унищожаването на парка.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1556819244611406/

Прочети пълния текст

4378 посещения

Флашмоб 'Започнахте ли да виждате в огледалото Цеко?'

Флашмоб 'Започнахте ли да виждате в огледалото Цеко?'Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/544931755675243/

Българите в Лондон попитаха Борисов "Виждате ли Пеевски в огледалото". След решението на Министерски съвет да узакони нарушенията в концесията на Банско и дори да я увеличи и да подари още от Пирин на концесионера Цеко Минев за застрояване (http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/02/22/2710008_upravliavashtite_reshiha_dvoina_taksa_za_julen_i/?ref=cheteno24), нека и в България попитаме Борисов "Виждате ли Цеко в огледалото". Премиерът миналата седмица обяви, че напоследък се е замислил над лондонския въпрос и затова иска да спре подаръците за Пеевски. А подаръците за Цеко? Очакваме да видим реална борба с мафията - прекратяване на сегашната концесия заради нарушенията в нея и прозрачен конкурс за нов концесионер.

Прочети пълния текст

4814 посещения

Протест да запазим Корал! #Кой дава Корал на палачите?

Протест да запазим Корал! #Кой дава Корал на палачите?Гражданската група "Да запазим Корал" обявява протест, който ще се проведе утре (15-ти януари) от 13 часа пред сградата на МРРБ - ул. "Св.Св. Кирил и Методий" № 17-19, гр. София. Коалиция "За да остане природа" се присъединява към справедливите искания на гражданите!

"АКО МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА, ТО ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ СИ Я ВЗЕМАТ ОБРАТНО! Корал се римува с морал, приятели! Извън всякаква мярка за законност и морал "отвлечената държава" отново предаде "на тъмно" последното недокоснато природно място на юг от Бургас в ръцете на мафията. Пазителите на Корал, пазителите на справедливостта и природата в България излизат, за да защитят бъдещето и веднъж завинаги и безусловно!" - заявяват организаторите в своя призив във Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/442023316008812/

Протестът е против:
- Незаконното спиране на еко-концесията за плаж Корал
- Корупцията в МРРБ
- Предоставянето без критерии под наем на плажа за 5 години

Прочети пълния текст

4501 посещения

11 ноември: ГРАЖДАНИТЕ срещу МАФИЯТА в Пирин, Рила и Витоша

11 ноември: ГРАЖДАНИТЕ срещу МАФИЯТА в Пирин, Рила и ВитошаМного пъти се е налагало да излизаме по улици и мостове, за да опазим нашите планини и море. Витоша, Рила, Пирин, Странджа, Иракли, Карадере, горите… НАЛАГА СЕ ДА ИЗЛЕЗЕМ И СЕГА! Но не само, за да спасим от сеч вековните мури, смърчове и борове на Пирин, Витоша и Рила. Този път трябва да спасим държавата си. От политиците, които четат закона, както дявола евангелието. От познати лица, скрити зад офшорки, които пак искат да секат и застрояват.

Прочети пълния текст

5013 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Като всяко място на брега на Черно море, Странджа е застрашена от унищожаване чрез незаконно строителство, а планинската й част и непокътнатите със стотици години гори привличат секачите-бракониери.
             Планина, обичам те