Календар

За закона в Рила! Неделя, 27 юли, 12 часа в Рила

За закона в Рила! Неделя, 27 юли, 12 часа в РилаПоругаването на закона в Национален парк „Рила“ продължава! Отнети са 30 дка от неговата територия за пътя и землището на Паничище, джипове, моторни шейни, камиони, бъгита и мотори са окупирали парка и най-често използваните туристическите пътеки и пътища. Секат горите за изграждането на лифтове и писти, които са част от проекта за мащабен ски курорт „Паничище-Езерата – Кабул“.

Въпреки десетките сигнали и протести в България и Европа, властите се отказват да упражнят контрол за спазване на закона!

При множеството нарушения на Закона за защитените територии и Плана за управление на НП „Рила” е право и задължение на гражданите и неправителствените организации да подпомагат държавните органи за упражняване на контрол върху спазването на закона. Това гласят разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания, Административно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс. Министърът на околната среда и водите на 14 юли тази година призова гражданите чрез медиите да съдействат на институциите за опазването на българската природа.

ЗАТОВА

Елате с нас на 27 юли, неделя, в 12 часа на входа на Национален Парк "Рила".

Мястото: Входът на Национален парк „Рила“ на пътя от хижа Пионерска до хижа Рилски езера

Кой: Граждани и неправителствени организации в подкрепа на дейностите за спазване на закона на Дирекцията на Национален парк "Рила"

Какво: Заедно да спрем инвазията в Парка!

Заедно да застанем зад Дирекцията на Национален парк „Рила” и органите на реда за спазване на закона и стопиране на движението на леко и тежкотоварни автомобили в границите му!

Рила е чиста.
Рила е свята.
Рила е зелена.
Рила е пълна с живот.
Рила е езера.
Рила е животни.
Рила е птици.
Рила е гори.
Рила е вода.
Нека си остане такава!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4729 посещения

OFF