Календар

Докога ще мълчим, народе! ПРИЗИВ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ, сряда, 21.01.2009, пл. Народно събрание

Докога ще мълчим, народе! ПРИЗИВ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ, сряда, 21.01.2009, пл. Народно събраниеПриятели!

- Всички, които сме избрали България за свое бъдеще

да подкрепим ЗАЕДНО единния национален протест в София на 21.01.2009 г. от 15.00 ч. пред Народното събрание, променим настоящето си и бъдещето!

Общите искания на протестиращите групи и незабавните мерки, които изискваме да бъдат предприети от управляващите, можете да видите тук.

Нека покажем, че България не е вече тяхна, а на всички!

Обединен протест в сряда, 21.01.2009, пл. Народно събрание, 15:00


Преди Обединения протест ще се проведе шествие на студентите от Студентски град до пл. Народно събрание. Събриане от 13:00ч през зала Христо Ботев. Тръгване в 13:30ч.

Кодът за поведение на днешния протест http://forthenature.org/news/562

Накратко: Обединените студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения канят всички граждани на обединен граждански протест под надслов „Докога ще мълчим, народе!”.

Протестът има следните четири ултимативни искания:
1) Незабавна оставка на министъра на вътрешните работи Михаил Миков за нарушаване на закона и непрофесионализъм, довели до безредиците на 14 януари и до смъртта на арестуван протестиращ;
2) Мерки по неотложните искания на протестиращите студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации;
3) Приемане на законодателни изменения за повишаване гражданското участие в управлението. Настояваме за намаляване праговете и пречките пред иницииране на референдуми с подписка на граждани; когато се засягат интересите на местната общност; снижаване прага на избирателната активност, необходим за задължителността на референдума; задължително участие на организации с нестопанска цел в обществена полза при вземането на решения от административните органи.
4. Избирателна система, стимулираща повишена избирателна активност. Предлагаме въвеждане на пропорционална избирателна система с мажоритарен елемент – преференциална листа без пречки за получилия повече гласове кандидат да премине на по-предно място в листата.

Изпълнението на исканията ще се отчете на обединен митинг на пл.„Народно събрание” на 28 януари 2009 год., сряда, от 15:00 ч. При отказ от диалог и нерешаване на поставените проблеми си запазваме правото да призовем към всеобщо мирно гражданско неподчинение в цялата страна и обща политическа стачка.
Водещ на протестния митинг ще бъде Димитър Туджаров-Шкумбата. В програмата ще вземат участие Васко Кръпката, Дичо, Васил Найденов, Ваня Костова, Гуна Иванова, „Замунда Банана Бенд”, „Ритъм Бойс” и други изпълнители.

Лица за контакти:
- за програмата на митинга: Ивайло Стоименов, тел. 0888 142402;
- по организационни въпроси: Кирил Георев, тел. 0883339040;
- за исканията на природозащитниците: Йорданка Динева, тел. 0896 79 89 02
- за исканията на студентите: Борислав Сандов, тел. 0894 670054;
- за исканията на земеделците: Албена Симеонова, тел. 0888 215 268;
- за исканията на майките: Златина Станкова, тел. 0896 83 79 71

Изтеглете, принтирайте и раздавайте флаери с общите искания и исканията на коалиция "За да остане Природа в България"

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3770 посещения

OFF