Календар

Поискай чист въздух за Стара Загора: протест на 27 март, 11 ч пред Общината

Поискай чист въздух за Стара Загора: протест на 27 март, 11 ч пред Общинатаhttp://starazago2ra.org/

На Лазаровден, 27 март 2010 г., събота, се събираме отново на Площада пред Община Стара Загора.

От 11 до 12 часа ще се събира подписка, а децата ще имат възможност да нарисуват града, в който искат да живеят – с чист въздух и здравословна среда за живот.

От 12 часа пешеходното шествие ще поеме по ул. Цар Симеон Велики - ул.Х.Д.Асенов до входа на Жабките на парк „Аязмото”. Приблизително време за придвижване: 12 до 13.30 часа

Също в 12 часа велосипеди и автомобилите ще потеглят по следния маршрут:

паркингът зад сградата на Държавна опера Стара Загора и Регионална библиотека Захарий Княжески – ул. Руски – бул. Ген. Столетов – ул Д-р Тодор Стоянович – бул. Димчо Стаев - бул.Христо Ботев – бул. Св.Патриарх Евтимий – бул. Ген. Столетов – бул.Руски - ул.Августа Траяна – Жабките на Аязмото. Приблизително време за придвижване: 12 до 13.30 часа

Чрез това шествие гражданите ще се опитат да блокират движението в дентралната градска част за няколко часа, за да покажат гражданското си неподчинение срещу продължаващото обгазяване и потъпкване на основни човешки и екологични права.

Двете шествия ще се съберат на Аязмото на Жабките, където ще се проведе митинг от 13.30 до 14.30 часа.

Организаторите призоват гражданите, които са гласували за местна власт, да заповядат на заседанието на общинските съветници, на 25 март, четвъртък от 9 до 13 часа в заседателната зала в Община Стара Загора. Заседанието е открито за граждани и журналисти. Гражданската инициатива За чист въздух над Стара Загора настоява тогава да бъде разгледан проблема с обгазяването от общинските съветници, като те приемат декларация и план за действие.

Организатор на кампанията: гражданска инициатива «За чист въздух над Стара Загора»

За контакти:
Милка Колдамова – тел. 0884 499 636
Пенка Георгиева – тел. 0885 604 648

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2527 посещения

OFF