Календар

НОВ национален протест 'Запази Иракли'

НОВ национален протест 'Запази Иракли'Тъй като строежите на Иракли бяха спрени само временно, ние продължаваме да протестираме. И няма да спрем до победата!

Четвъртък, 17.01.2013, ще повторим протеста от 14ти!

София: 17:30 сбор на Попа, шествието тръгва по ул. Граф Игнатиев, Раковска, Цар Освободител до Народното Събрание в 18:30! Facebook: http://www.facebook.com/events/540749822611138/

Варна: http://www.facebook.com/events/246021392198087/?context=create

Пловдив: http://www.facebook.com/events/582753405072966/?fref=ts

Бургас: 17:30, сборен пункт пл. Тройката

След 6 години протести, дела и стотици акции, ето го и бетонът в Натура 2000 на поредните "еднофамилни къщички" на Иракли! Този път инвеститорът се казва "Емона 2000". Този път планът включва 30 къщи и резиденции.

За всички, които подкрепят "Да спасим Иракли" дойде време да извикаме отчетливо - Писна ни да се занимаваме с това да спасяваме Иракли! Искаме решение веднъж завинаги!

Ако и ти искаш да решим този казус сега, да приключим с реалното му решаване, вместо да скачаме от "инвеститор" на инвеститор и да броим маргаритки "спасено, не е спасено", ела с нас в четвъртък (17-ти) да викнем с пълно гърло за единственото реално спасение за значимите казуси по българското Черноморие:

ИСКАМЕ НЕЗАБАВНО създаването на Национален парк "Българско черноморие", в който да бъдат защитени Иракли, Карадере, Камчийски пясъци-Шкорпиловци, Дуранкулашко езеро-Св.Ана, Крапец, Шабленски езера, Корал, Аркутино, Дюни, Маслен нос (брегът и плажовете между „Перла” и резерват „Ропотамо”). Настояваме за промени в законите, които да ни дадат достъп до информация и правосъдие във връзка със
строителни разрешения, подробни и общи устройствени планове, за да можем да спираме подобни строежи преди да дойдат багерите и да унищожат всичко! Настояваме строежът на Иракли да бъде спрян окончателно!

Писна ни от лъжи и полуобещания - от олигарси с различни политически окраски, писна ни тази игра на гонене и хващане!

Колко НАГЪЛ трябва да си след като над 3000 човека от цялата страна са ти казали "Долу ръцете от Иракли", да продължиш да строиш! Очевидно нашите министри нямат нищо против да дадат Иракли на инвеститор, способен да пренебрегне законите. И за тях няма значение, че той ВЕЧЕ е нарушил закона и трябва да си получи наказанието за това! Не се учудваме, за тях няма проблем, че в Пирин е надстроено над разрешеното и нямат нищо против да се строи още там, няма значение, че на Витоша има взривени морени от неизвестен (уж) извършител. Няма значение, че на Рила лифтът е незаконен! Няма значение!

Но за нас ИМА! Ние искаме справедливост! Защото нашата кауза не е Иракли, а законността, която е тъпкана от Странджа до Калиакра. От Сребърна до Банско.

Каузата ни е моралът.

Нахлузи си, ако искаш върху зимните дрехи бански, вземи си хавлията, хвани шнорхела, или сламената шапка, за да сме заедно отново!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2629 посещения 2 коментара

Коментари

 1. Stanqo
  2013-01-16 19:22:21

  Нашата позиция е пълната защита на Черноморското крайбрежие от своеволията на властта! Подпишете петицията за да ударите олигарсите през ръцете! Всеки ден, метър по метър те заграбват нашата природа! http://www.avaaz.org/en/petition/Obyavyavane_za_priroden_park_na_400_metrovata_kraybrezhna_zona_v_blgarskiya_sektor_na_Cherno_more/

 2. Д. Георгиева
  2013-01-16 17:34:15

  Строежите в Иракли са спрени напълно

  Във връзка с големия обществен интерес към застрояването в местност Иракли, Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщава отново, че строителството там е спряно напълно.
  Това беше направено вчера, 15 януари, с два констативни акта, издадени от Дирекцията за национален строителен контрол. С него се спира действието на издадените разрешения за строеж за всички обекти, предвидени за изграждане в местността.
  Актовете могат да бъдат обжалвани от заинтересованите лица в седем-дневен срок от издаването им. След изтичане на срока за възражения срещу тях се издават и съответните заповеди за спиране на изпълнението на строежа, като се разпорежда и освобождаване на строителната площадка от хора и механизация.
  Заповедите за спиране се изпълняват незабавно, без да се изчаква влизането им в сила. Жалбите срещу тези заповеди не спират изпълнението им.
  До тогава участниците в строителството имат възможност да консервират строежа и обезопасят строителната площадка.

OFF