Календар

Акции


Акция на Прозрачни планини по случай Световния ден на влажните зони

Акция на Прозрачни планини по случай Световния ден на влажните зониЩе има ли живи реки или сухи „дерета” след малките мВЕЦ в България?

На 2 февруари, 2015 г. в 17:00 ч. ще можете да се срещнете с екипа и доброволците на „Прозрачни планини”по случай Световния деня на влажните зони на моста на Перловската река на кръстовището на ул. Граф Игнатиев и бул Христо и Евлоги Георгиеви. Целта на събитието е да привлечем вниманието на обществеността към проблемите на реките в България и да обясним по какъв начин малките водно електрически централи (мВЕЦ) ги увреждат.

Прочети пълния текст

1896 посещения

Символична среща на скиори и сноубордисти под надслов „Истинска планина, истински ски!”

Символична среща на скиори и сноубордисти под надслов „Истинска планина, истински ски!”Гражданска група „ЗаВитоша” организира символична среща на скиори и сноубордисти под надслов „Истинска планина, истински ски!”, с която ще покажем колко важно за нас е ски да се карат в естествена среда и че развитието на ски туризма в България е възможно без нарушаване на законите.

На 28 януари 2015 г., сряда, от 18:30 ч. ще се съберем в градинката пред Кристал в София. Там ще изразим нашата позиция и ще направим символично спускане по безснежната поляна зад паметника на Стефан Стамболов.

Прочети пълния текст

1972 посещения

Коледа на колело 2014 в София, Шумен, Разград, Русе, Варна, Бургас

Коледа на колело 2014 в София, Шумен, Разград, Русе, Варна, Бургас"Коледа на колела” за осма поредна година в София ще ознаменува пристигането на добрия старец. Дядо Коледа знае че с колело лесно и бързо може да доставя подаръците и ще дойде на предварителната си коледна велосипедна обиколка.

Традиционното КОЛЕДА НА КОЛЕЛА ще започне на 20-ти декември (събота) от 11.00 ч.
Сборно място: площад “Св.Неделя”

Прочети пълния текст

1834 посещения

Стартира кампания 'Аз пазя горите и орлите на България'

Стартира кампания 'Аз пазя горите и орлите на България'„Ако едно дърво в гората падне и наоколо няма кой да го чуе, издало ли е то звук?“ - попитал философът.

Ние можем да си зададем подобен въпрос : Ако незаконни действия срещу дивата природа се случват без никой да говори за тях, те случили ли са се наистина? В тази връзка бихме се запитали какво тогава е необходимо, за да предотвратим тези престъпления.

Прочети пълния текст

1874 посещения

Доброволческа акция в Центъра за размножаване на сухоземни костенурки, гр. Драгоман

Доброволческа акция в Центъра за размножаване на сухоземни костенурки, гр. ДрагоманФондация ЕкоОбщност, съвместно със Сдружение за дива природа "Балкани" организират акция с доброволца на 29 септември 2014 г. (понеделник). Целта на акцията ще е да се помогне за укрепване на оградата на Центъра за размножаване на
сухоземни костенурки в Драгоман. Работата ще е малко като за строителна бригада - включва забъркване на замазка (от цимент и пясък) и полагането й в улей в основата на телената ограда около Центъра, за да се захване в земята. Групата ще бъде разделена на две, като едната ще забърква замазката и ще помага тя да бъде разнесена по протежението на оградата, а другата ще замазва в основата на оградата.

Прочети пълния текст

1793 посещения

Протест СРЕЩУ ПРОУЧВАНИЯТА И ДОБИВА НА ШИСТОВ, ВЪГЛИЩЕН и ТАЙТ ГАЗ в БЪЛГАРИЯ

Протест СРЕЩУ ПРОУЧВАНИЯТА И ДОБИВА НА ШИСТОВ, ВЪГЛИЩЕН и ТАЙТ ГАЗ в БЪЛГАРИЯГраждански активните българи в големите градове на България продължават да се борят за правото си на чиста вода, земя и атмосфера, които са сериозно застрашени от продължаващото раздаване на разрешителни за проучване и експлоатация на неконвенционални изкопаеми горива на територията на страната, без да съществуват необходимите механизми за спазване на безсрочната забрана за прилагане на фракинг при проучването и добива на подземни богатства.

Прочети пълния текст

1572 посещения

Записване за Чистене 2014 в НП Рила: 28 август - 04 септември

Записване за Чистене 2014 в НП Рила: 28 август - 04 септемвриНастана време най-отговорно, официално и пламенно да заявите вашето желание за участие в Чистене 2014.
Тази година ще атакуваме боклука на НП Рила с една група, като целта е да почистим основните туристически маршрути, да прекратим живота на бунищата покрай хижи и заслони и да оставим чисти и спретнати планини след нас.
За да улесним подготовката на събитието, ви молим да попълните формуляр за записване.

Прочети пълния текст

1695 посещения

Извади си главата от торбата!

Извади си главата от торбата!По случай 3 юли - международен ден без полиетиленови торбички - За Земята и СИПИ.еу – „Спри Използването на Пластмасови Изделия за Еднократна Употреба” организират артистичен флаш моб в Централни хали в София, днес, четвъртък, 3ти юли, между 18:30 и 19:00 часа. Целта ни е да привлечем общественото внимание и да подтикнем хората да забравят за еднократната торбичка. Ще бъдем провокативни, усмихнати и ще се забавляваме много.

Прочети пълния текст

1743 посещения 1 коментара

Творческа работилница на тема: ВКУСНАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА БИО-ГРАДИНКА

Творческа работилница на тема: ВКУСНАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА БИО-ГРАДИНКАИдеята е да споделим с вас, най-ценното от опита през последните 3 години опит - и най-вече полезното знание и информация, която е необходима на всеки, който планира да развива проект за вкусна био-градинка.

Прочети пълния текст

1651 посещения

От акция – в традиция: вземи чувала и скачай в тринадесетото почистване на любимото Иракли!

 От акция – в традиция: вземи чувала и скачай в тринадесетото почистване на любимото Иракли!	Ираклийци! Докато посегателствата над Черноморието ни продължават, ние продължаваме с една традиция в обратната на масовата посока – времето за почистване на плажа!

Дойде време за традиционното (вече 13-то) почистване на плажа и местността Иракли-Емине. Както старите ираклийци знаят, истинските ираклийци по чувалите ще ги познаете!

Хайде да отприщим лятото, да си пожелаем победи по всички морски казуси и отдадем любов и грижа на Иракли за Деня на детето – онова вътре в нас, но и съвсем буквално – с посланието да запазим морската си природа за бъдещите поколения, на които тя принадлежи.

Прочети пълния текст

1772 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             
    Install Flash player!