Календар

Акции


Дари за редовното почистване на За Земята

Дари за редовното почистване на За ЗемятаВсяка година Екологично сдружение "За Земята" организира доборолческо почистване на някой от националните паркове. Тази година това ще се случи в Национален парк "Рила" и по-точно около хижите Мусала, Белмекен и Заврачица между 31 август и 6 септември 2015. Нужни са още 1000 от общо 3000 лв. Помогнете чистенето да остане все така доброволно и не-комерсиално!

Прочети пълния текст

4095 посещения

Доброволчески лагер по проекта 'Пази и залесявай около извори'

Доброволчески лагер по проекта 'Пази и залесявай около извори'Проектът цели засаждане на жива ограда около 18 дка. изворна зона за предпазване от свободните стада тревопасни животни. В оградата ще бъдат посадени 1000 бр. фиданки от устойчиви, горски дървета (акация) и храсти, грудки, бобови и житни треви, билки и др.

Прочети пълния текст

3889 посещения

Пирин е в опасност - изпратете становище!

Пирин е в опасност - изпратете становище!В петък 24 юли в Банско ще се проведе общественото обсъждане на проекто-плана за управление на национален парк "Пирин". Нашата позиция относно новия проекто-план е, че той е изготвен некомпетентно, без логическа връзка между проведените изследвания на терен и новите предписания за парка и е в нарушение, тъй като не спазва заданието за изготвянето му. Според нас е редно този проект да бъде върнат за преработка.

Прочети пълния текст

3269 посещения 1 коментара

Почистване НП Рила 2015 (31 август – 6 септември 2015) - регистрирайте се и елате

Почистване НП Рила 2015 (31 август – 6 септември 2015) - регистрирайте се и елатеЕто и малко новини за очакваното почистване 2015. Тази година отново сме в Национален Парк Рила, но ще се впуснем в нови и отдавна непочиствани територии.

Датите са: 31ви август – 6 септември 2015

Прочети пълния текст

3483 посещения

Конкурс за гражданска активност „Участие за природа“

Конкурс за гражданска активност „Участие за природа“Виждаш природозащитен проблем и искаш да направиш нещо, за да го предотвратиш? Тогава това е конкурсът точно за теб! Бъди активен за природата и спечели финансова и експертна подкрепа за твоя план за действие.

Българска фондация Биоразнообразие обявява конкурс за граждански групи и НПО, които работят или ще работят по конкретни екологични конфликти, за чието разрешаване са нужни спешни мерки.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/958527704165710/

Прочети пълния текст

6280 посещения 4 коментара

Акция на Прозрачни планини по случай Световния ден на влажните зони

Акция на Прозрачни планини по случай Световния ден на влажните зониЩе има ли живи реки или сухи „дерета” след малките мВЕЦ в България?

На 2 февруари, 2015 г. в 17:00 ч. ще можете да се срещнете с екипа и доброволците на „Прозрачни планини”по случай Световния деня на влажните зони на моста на Перловската река на кръстовището на ул. Граф Игнатиев и бул Христо и Евлоги Георгиеви. Целта на събитието е да привлечем вниманието на обществеността към проблемите на реките в България и да обясним по какъв начин малките водно електрически централи (мВЕЦ) ги увреждат.

Прочети пълния текст

2981 посещения

Символична среща на скиори и сноубордисти под надслов „Истинска планина, истински ски!”

Символична среща на скиори и сноубордисти под надслов „Истинска планина, истински ски!”Гражданска група „ЗаВитоша” организира символична среща на скиори и сноубордисти под надслов „Истинска планина, истински ски!”, с която ще покажем колко важно за нас е ски да се карат в естествена среда и че развитието на ски туризма в България е възможно без нарушаване на законите.

На 28 януари 2015 г., сряда, от 18:30 ч. ще се съберем в градинката пред Кристал в София. Там ще изразим нашата позиция и ще направим символично спускане по безснежната поляна зад паметника на Стефан Стамболов.

Прочети пълния текст

3707 посещения

Коледа на колело 2014 в София, Шумен, Разград, Русе, Варна, Бургас

Коледа на колело 2014 в София, Шумен, Разград, Русе, Варна, Бургас"Коледа на колела” за осма поредна година в София ще ознаменува пристигането на добрия старец. Дядо Коледа знае че с колело лесно и бързо може да доставя подаръците и ще дойде на предварителната си коледна велосипедна обиколка.

Традиционното КОЛЕДА НА КОЛЕЛА ще започне на 20-ти декември (събота) от 11.00 ч.
Сборно място: площад “Св.Неделя”

Прочети пълния текст

2829 посещения

Стартира кампания 'Аз пазя горите и орлите на България'

Стартира кампания 'Аз пазя горите и орлите на България'„Ако едно дърво в гората падне и наоколо няма кой да го чуе, издало ли е то звук?“ - попитал философът.

Ние можем да си зададем подобен въпрос : Ако незаконни действия срещу дивата природа се случват без никой да говори за тях, те случили ли са се наистина? В тази връзка бихме се запитали какво тогава е необходимо, за да предотвратим тези престъпления.

Прочети пълния текст

3046 посещения

Доброволческа акция в Центъра за размножаване на сухоземни костенурки, гр. Драгоман

Доброволческа акция в Центъра за размножаване на сухоземни костенурки, гр. ДрагоманФондация ЕкоОбщност, съвместно със Сдружение за дива природа "Балкани" организират акция с доброволца на 29 септември 2014 г. (понеделник). Целта на акцията ще е да се помогне за укрепване на оградата на Центъра за размножаване на
сухоземни костенурки в Драгоман. Работата ще е малко като за строителна бригада - включва забъркване на замазка (от цимент и пясък) и полагането й в улей в основата на телената ограда около Центъра, за да се захване в земята. Групата ще бъде разделена на две, като едната ще забърква замазката и ще помага тя да бъде разнесена по протежението на оградата, а другата ще замазва в основата на оградата.

Прочети пълния текст

2957 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  Ако смените една обикновена крушка и на нейно място сложите флуоресцентна, за срока на използването й Вие спестявате на атмосверата СО2 в размер нa 1/2 тон. Проверете какво е вашето ЕКО-IQ тук.
           Планина, обичам те