Календар

Акции


Национален протест в десет града: 11 февруари 2014, ЗА Странджа и ЗА всички паркове

Национален протест в десет града: 11 февруари 2014, ЗА Странджа и ЗА всички парковеНа протест излизат София, Бургас, Пловдив, Трявна, Русе, Стара Загора, Сливен, Перник, Пазарджик, Велико Търново!

Битката за спасяването на природен парк Странджа вече се превърна в битка за спасяването на всички природни паркове, застрашени от своеволията на институциите! Заповедта на регионалното министерство за спиране на общия устройствен план на община Царево е нещо несигурно, което не решава дългосрочно проблема в Странджа.

За да сме спокойни, че нито този, нито който и да е план на друга община, приет без екологична оценка, ще създаде други проблеми, са необходими промени в Закона за устройство на територията и действия на екоминистерството. Но засега и парламент, и министър продължават да не предприемат нищо!

Прочети пълния текст

2974 посещения 2 коментара

28.01.: Национален протест за Странджа

28.01.: Национален протест за СтранджаЗасега са потвърдени София, Пловдив, Бургас, Русе и Сливен като все още някои места на протест се уточняват със съответните общини. Следете тук за актуалиране на информацията!
В Бургас – на 23-ти, 18:00 ч. на Часовника https://www.facebook.com/events/1442288762667414/?ref_newsfeed_story_type=regular
В Пловдив – на 28-ми, 18:00 ч., Площад Стефан Стамболов (Копчетата): https://www.facebook.com/events/1374849592780610/?notif_t=plan_user_invited
В Русе – на 28-ми, 18:00 ч. https://www.facebook.com/events/198376077028838/
В София – 28-ми, 18:00 – Съдебна палата, 19:00 – ВАС на пл. "Св. Неделя", 19:30 – Кристал и домът на Цветан Василев

Прочети пълния текст

2044 посещения

Рисувайте с нас тениски за Драгоманското блато!

Рисувайте с нас тениски за Драгоманското блато!Екипът на СДП Балкани ни кани тази събота (25 януари) от 15:00 до 18:00 ч. в техния офис (ул Цанко Церковски 67 В) с предложение, което е малко по-нестандартно, но пък е творчески ориентирано. Ще рисуваме тениски и торбички на тема влажни зони (чапли, щъркели, тръстика, папур и т.н.), които да се предлагат в Центъра за опазване на влажните зони "Драгоманско блато".

Прочети пълния текст

2357 посещения

Спешен протест за Странджа, днес, 22 януари, София

Спешен протест за Странджа, днес, 22 януари, СофияПреди няколко дни ви информирахме за решението на 5-членен състав на Върховния административен съд, с което съдиите приеха Общия устройствен план на Царево, документ без екологична оценка и предвиждащ застрояването на 80 % от южното ни черноморие. Днес научихме, че мафията явно съвсем се е обанадеждила и са уволнили директора на Природен парк "Странджа" - Стефан Златаров след като 18 г. се грижи за най-голямата защитена територия в България.

Във фейсбук се организира спешен флаш моб протест "Няма да дадем Странджа на мафията". Излизаме на ПРОТЕСТ за Странджа – на Попа, ДНЕС, 18:00 ч. Копираме целия текст на призива по-долу.

Прочети пълния текст

1788 посещения

Sofia corruption tour - нощна обиколка за Пирин и Иракли

Sofia corruption tour - нощна обиколка за Пирин и ИраклиОтново се строи на Иракли. Отново искат да узаконят незаконните строежи в национален парк Пирин.

С шествие да осветим местата, където се раждат поредните схеми за унищожаването на Иракли, Пирин и цялата държава: МОСВ, банките, Министерство на инвестиционното планиране, Министерски съвет, съдебната система.

18 декемрви, 18.30, от паметника на Партиарх Евтимий

Прочети пълния текст

2226 посещения 1 коментара

240 Писма за Иракли

240 Писма за ИраклиСигурно вече разбрахте, че Бургаският Административен Съд, в духа на цялата ни „функционираща държавност“, ОТМЕНИ ЗАБРАНАТА на РДНСК за строителството на Иракли!

Този звучен шамар е продължение на натиска от Министъра по инвестиционното проектиране за застрояване на морето и на опитите на брата на г-н Станишев да проката мега проекта си за Кара Дере с „инвестиционен клас“.

Прочети пълния текст

2112 посещения 5 коментара

АКЦИЯ 'за края на въглищната епоха'

АКЦИЯ 'за края на въглищната епоха'ПОНЕДЕЛНИК, 11.11.2013, 15.30 часа, Министерски съвет
Темата за въглищата е трудна и трънлива, предвид работната заетост и създадената мега инфраструктура за тяхното добиване и горене.

НО ТЕМАТА ТРЯБВА да стигне до общественото съзнание.

Прочети пълния текст

1535 посещения

Залесяване на защитена зона 'Драгоман'

Залесяване на защитена зона 'Драгоман'Кога: 9 ноември (събота)
Къде: в района на с. Понор (на 30-ина км от София)
Транспорт: с лични коли (търсят се 4 броя); покриваме разходите за гориво
Колко: 15-20 доброволци
Записване: Пишете ни на dragoman@balkani.org до четвъртък (7 ноември)

Акцията е част от усилията на Сдружение за дива природа "Балкани" ни за възстановяване на естествените гори от космат дъб и други местни видове на територията на защитена зона „Драгоман”.

Прочети пълния текст

1788 посещения

ДЕН В СЛИВЕН БЕЗ КОЛИ

ДЕН В СЛИВЕН БЕЗ КОЛИПо случай Европейската седмица на мобилността, община Сливен организира Велошествие, на което кани както колоездачи, така и пешеходци, които не използват коли при придвижването си през града.

Прочети пълния текст

1392 посещения

Tрадиционното почистване на Иракли наближава (15 и 16 юни)

Tрадиционното почистване на Иракли наближава (15 и 16 юни)Ираклийки и ираклийци, уважаеми членове на други добронамерени племена: от Камен бряг до Липите, плажуващи!

Неизбежността на лятото е неоспорима, както и нуждата от отстраняване или интегриране в инсталации на морските дарове от любимия ни плаж след дивите и самотни месеци!

Прочети пълния текст

2652 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             
    Install Flash player!