Календар

Акции


15 акция пред Министерски съвет за приемане на пълна НАТУРА 2000 мрежа

Тази седмица заседанието на Министерски съвет няма да се проведе както обикновено в четвъртък, а в сряда. Ето защо следващото гражданско присъствие ще се осъществи на 28.06.2007 г., както обикновено в 9.30 - 10.00 часа пред Министерски съвет. Ето я и идеята за тогава...„Защитени зони за продааааан!!!!

Прочети пълния текст

Поредна акция на групата на стоящия протест: Зелен чадър

Четвъртък, 14 юни, 9.30 часа, пред Министерски съвет
В средата на юни още не е готов екипът за прецизирането на отложените зони по екопрограмата "Натура 2000". Това става ясно от последния получен отговор от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на поисканата от гражданска група "За Натура 2000" поредна информация по съставянето на такъв екип.
За символ на акцията си тази седмица природозащитниците избират зеления чадър, който ще отворят за незащитените зони, тъй като очевидно инвеститорските интереси имат своя "протестоустойчив" политически чадър, но природата няма изискваната от законите защита. Този четвъртък те ще бъдат с отворени зелени чадъри, независимо от времето.

Прочети пълния текст

Невидимите зелени човечета и видимите заплахи за Натура

Еколози предадоха в МС списък с някои от заплахите в отложените зони след срещата си с г-н Филип Боков - началник на кабинета на министър-председателя; този четвъртък гражданското присъствие ще е... невидимо

Снимки от предишните акции на стоящия протест

Прочети пълния текст

Помогни на диво животно в беда

От днес стартира дарителска SMS кампания “Помогни на диво животно в беда” за набиране на средства за Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани. Кампанията се организира съвместно с Български дарителски форум и Фондация помощ за благотворителността в България. Тя ще продължи най-малко три месеца. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати “вечните” пациенти на центъра. Те са животни “инвалиди”, наранени или трайно увредени от човека и неговото негативно влияние върху дивата природа. В по-голямата си част това са представители на редки или изчезващи видове, чиито последен дом е Спасителния център на Зелени Балкани, където те се отглеждат и размножават.

Прочети пълния текст

Химнът на Европа ще прозвучи в чест на Натура 2000

Ден преди това, в сряда, 30 май, г-н Филип Боков - началникът на кабинета на министър-председателя, ще разговаря с трима еколози
10-годишният талант Борис Косовски ще изсвири Одата на радостта на Лудвиг ван Бетовен лично за всеки министър пред вратите на Министерски съвет. Това ще бъде темата на 12тото гражданско присъствие в подкрепа на Натура 2000 в четвъртък, 31 май, ден преди Празника на детето.

Прочети пълния текст

Изпрати призив до Община Царево да оттегли жалбата си срещу Природен парк Странджа

Този начин на активност е с една идея по-смислен от подписка. Можете да изпратите приложеното по-долу писмо със същия или написан от вас текст на адрес 8260 Царево, ул. “Хан Аспарух” 36 и покажете позицията си отностно търгашкото поведение на Общината с най-голямата защитена територия в България!
Бъдете активни СЕГА, защото иначе ще се наложи да обсадим парка на място и да не го дадем:) Нали?! Пък и откога не сме писали "истинско", хартиено писмо:)

Прочети пълния текст

Натура 2000 – в сапунена опера: СРЯДА, 23 МАЙ, 9.30 Ч., МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Между сапунени мехури ще протече 11тото гражданско присъствие за Натура 2000 пред Министерски съвет (МС) от 9.30 ч. по време на заседанието им в сряда преди Празника на славянската писменост и култура. Те ще символизират сапунената опера, в която е вкаран диалогът за съдбата на българската природа.

Прочети пълния текст

Почистване на Иракли 24-27 Май 2007Източник: Да спасим Иракли

Пролет е и е време да се погрижим за Иракли. Затова призоваваме всички, които имат желание да свършат нещо наистина полезно и хубаво, да се присъединят към нас, за да почистим и тази година заедно Иракли. Очакваме ви през почивните дни около 24 май (24, 25, 26, а на 27 извозваме боклука)

Носете си, освен доброто настроение - както си знаете, освен слънце - което хич няма да е излишно, ръкавици за почистването, чували за боклук (никога няма да са в повече) и разбира се, вяра и любов.

Прочети пълния текст

МОЛИТВА И БЛАГОСЛОВИЯ ЗА СТРАНДЖА - 21 май, 10 часа, площад и църква св. Неделя

Екологичните организации, гражданите, различните вероизповедания, местните хора и парка - обединени за запазването на най-вълшебната планина в България.

Множество инициативи цял месец защитават Странджа. На 21 май от 11 часа българската православна църква ще отправи молебен за защита и запазване на Парк «Странджа» в абсурдното дело. Молитви ще отправят в службите си и останалите вероизповедания в България: католици, евреи, мюсюлмани и арменци. Да действаме заедно и сега!

Прочети пълния текст

Стихиите на Натурата - ПЕТИЯТ ЕЛЕМЕНТ - Всеобща Еднократна Мобилизация!!!

Приятели,

Както вече знаете, една бойна групичка вдига врява на нашите министри всеки четвъртък от 9 сутринта преди редовните заседания на Министерски съвет – за да вземат да си ни включат обратно отложените Натура зони. И така вече 9 седмици.

След четирите природни стихии - въздух, земя, вода, огън - следва и
онзи елемент, който ги обединява и управлява - ПЕТИЯТ ЕЛЕМЕНТ...

Прочети пълния текст


Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията
             
    Install Flash player!