Календар

Жалба от 09.12.2010 г. срещу Постановление за отказ да образува наказателно производство от 02.12.2010 г. по дело Вх. №2805/2010 г. на РП Дупница

Изтегли, DOC, 145.5 Kb, Паничище / Съдът

Това е нашата жалба срещу постановлението, с което Районна прокуратура Дупница отказа да образува наказателно производство за поредните незаконни действия в просеката над хижа Пионерска, които установихме.
Ето някои от нередностите в едно разследване "по нашенски":
- В постановлението са посочени 3 лица, докато свидетелят на деянието сочи за присъствието на 5 лица. Свидетелят не е потърсен за разпознаване на лицата, въпреки, че в свидетелските си показания е заявил, че може да ги разпознае.
- Към обжалваното постановление не е приложено копие от констативния протокол съгласно заповед №613/17.11.2010 г. на инж. Маргин (заместник-кмет на Община Сапарева баня), от което да е видно къде, от кой и как е извършена проверката, която той е постановил.
- Ние предоставяме копие от констативен протокол №ПООА-000320/03.12.10 г. от съвместна проверка на същия обект от представители на РДГ Кюстендил, РИОСВ Перник, Общинско лесничейство Сапарева баня и жалбоподателите. Тя показва наличието на механизирано разрушена скала, отрязъни пъни и прерязан горски подраст чрез косене в подотдел 101 „ш” по ЛУП на ДГС Дупница. Това не само потвърждава показанията на жалбподателите, но и хвърля сериозни съмениения относно достоверността на показанията и проверката на инж. Маргин.
- Какво е правил джипът на „Атомик Инвест” върху горската просека (насочен надолу, а не нагоре по въздушна посока към х. Скакавица)? Още повече, че хижа Скакавица се намира в едноименния резерват, където не само е забранен достъпа на джипове, но няма и път (вкл. от просеката). Основният достъп до хижа Скакавица е по пътя през Зелени преслап (на 0,5 км преди х. Пионерска), в края на който тръгва туристическата пътека към хижата.
- Защо работниците не „ремонтират” джипа, а са заснети да работят по трасето на просеката при раздробена скала, за която се споменава в посочения протокол на РДГ Кюстендил?

И още и още въпросчета, които районната прокурорка услужливо е пропуснала да коментира в "мотивировката" на своето постановление.

6360 посещения

Борисова градина

Стара планина - Водят ли сечите в горите до безводие и наводнения?

Западни Родопи - незаконните сечи в горите

Природен парк Беласица

Дюнигейт

Велинград без рудодобов

Случай 'Иракли'

Случай „Корал”

Момчил голф

Поморийско езеро

Опазване на Кресненското дефиле

ТПТИ

Участие за природа

Проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони“

Шистов газ

Агролеспроект

Сините камъни

ВЕИ

Лобиране

Източни Родопи

Публикации

Калиакра

ПП Българка

Узана

Витоша

Рила, Боровец

Родопи, Перелик

Река Стряма

Разни

Зелени площи във Велико Търново

Документи на Граждани за Рила

Рила, Картала

Пирин

Рила, Мальовица

Рила, Мусала

Камчия и Шкорпиловци

Шабла и Каварна

Кара дере

Трявна

Странджа

Натура 2000

Рила, Паничище