Календар

Дни на доброволчеството - 15 май 2010 г.

Днес на различни места в София за поредна година се проведе Ден на доброволеца, организиран от Фондация "Помощ за благотворителността за България" и Американската търговска камара. Както и предишни години, представители на Коалиция "За да остане природа в България" бяха на съответните места, за да се включат в дейностите и да информират участващите в инициативата служители на фирми за текущите проблемни случаи и застрашени места в българската природа. На откриването на Деня на доброволеца в Зоологическата градина в София присъства посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик, който беше облечен с тениска forthenature.org и сподели: "Смятам, че един от големите проблеми на българската природа е изсичането на горите - те са огромно богатство и трябва да се опазят. Подкрепям изцяло дейността на организациите от Коалиция "За да остане природа в България в тази посока и ще съдействам в работата по новия Закон за горите."

Днес фокус беше и казусът "Витоша" и незаконните апетити (за съжаление подкрепени по съмнителен начин от Върховния административен съд в лицето на съдия Андрей Икономов, опитал се преди три години безуспешно да заличи Природен парк "Странджа") на фирмата "Витоша ски" ЕАД за изсичане на 400 дка гори за прокарване на нови ски писти и съоръжения в сърцето на Природен парк "Витоша". Поради царящото медийно затъмнение по случая "Витоша" (в медиите или се мълчи, или се появяват необективни материали, фаворизиращи проекта на Цеко Минев, съсобственик на Първа инвестиционна банка и съответно основен рекламодател във всички големи медии), влагаме всичките си сили в директен контакт с хората, разговори с тях и събиране на подписи. Над 40 000 подписа с настояване да се спре реализацията на незаконния проект на "Витоша ски" ЕАД вече бяха връчени на българските институции.

Дните на Доброволчеството се организират за трета поредна година. Тази година участие взеха общо повече от 600 служители от водещи български и международни компании се включиха в 25 проекта в 11 града, сред които имаше природни паркове, болници, домове за деца и възрастни хора, дневни центрове и др.

Снимки: Екоцентър на Зоопарк София

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5213 посещения

OFF