Календар

Брадва за Бойко Борисов

В 10 часа тази сутрин представители на Коалицията „За да остане природа“ внесоха в приемната на Министерски съвет брадва, придружена с отворено писмо, до Министър-председателя на РБългария г-н Бойко Борисов с посланието, че в негови ръце е да отсече корупцията или ...българските гори. Въпреки че събитието беше предварително изпратено и съгласувано с приемната на Бойко Борисов той не предвиди място в програмата си за среща с нас.

Довечера в 19 часа от стълбите на бившия Партиен дом тръгва протестно шествие, с което ще бъдат връчени и брадви за всеки един от депутатите на Р България.

По изричното изискване на Пресцентъра на Министерски съвет връчихме брадвата за Бойко Борисов на... шефката на приемната на Министерски съвет Светла Божикова. Не ни оставиха на входа да си чакаме, приеха я... похвално! Но пък и не ни казаха, че Бойко Борисов е в Пловдив. Знаело се е от 3 дни? А ние питахме по-рано! Да, със сигурност не сме някой собственик на офшорна компания, но ако Бойко Борисов очаква среща, а се налага да замине, може би, просто може би, пресцентърът му може да предупреди чакащите... Едва ли! Затова връчихме брадвата и писмото чрез посредник пред очите на медиите, които също чакаха дали премиерът ще се срещне с нас или не! Очевидно министър председателят ни не желае да застане очи в очи с тези, които протестират в защита на горите. Междувременно министърът на Земеделието и храните обижда "хората с плакатите" и обещава, че ще станем все по-малко... Те това и искат! Искат да ни няма, искат да ни обезсърчат! Да не ги контролира никой и да си правят каквото са си решили! Но ние няма да се откажем, нали? Защото сме заедно! И заедно, всички ние си пазим горите и планините! Ние сме хиляди! И това, което те са си наумили, просто НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5842 посещения

OFF