Календар

Гражданска група ЗаВитоша разтревожи управляващите със своите будилници и неудобни въпроси

Скиори, сноубордисти и любители на планината излязоха отново пред сградата на Министерство на земеделието и храните в защита на Витоша. На 20 декември - ден преди официалното откриване на ски сезона, обещано от Витоша ски и ден след поредните скандални дебати в парламентарна комисия на Закона за туризма, гражданска група "ЗаВитоша" организира акция под надслов "С будилници за законност на Витоша". Ние също се присъединихме към тях, за да призовем управляващите към по-активни действия срещу опитите на Витоша ски да наложат монопол.

Точно в 18:45 се събрахме от всички краища на София и пуснахме будилниците си да звънят пред любопитните погледи на минувачите, медиите и полицаите, които следяха действията ни от почетно разстояние. Звънът им дълго огласяше Министерството на Земеделието и храните, за да напомня, че обещанията са като захарен памук - изглеждат апетитно, но не остават задълго, ако не се спазят! Затова трябват и действия! Искахме да покажем, че сме тук и че няма да позволим да ни омайват и подлъгват, защото единствено гражданският натиск може да спре самозабравилите се олигарси, които продължават да лобират за нови и нови ски писти, както във Витоша, така и в Пирин. Събирането ни беше кратко, по-скоро като символ на това, че продължаваме да сме мълчаливата стража на нашите планини и гори, готови да ги защитят във всеки един момент, ако се наложи.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4956 посещения 1 коментара

Коментари

  1. отровено о-во
    2013-01-07 21:24:10

    Какво общо има група За Витоша с Евгений Дайнов ? Или наред с институти, университети и партии вече е лидер и на граждански сдружения... Време е наред с разкритията за старите кадри да бъде ясно заявено и че нпо сектора няма нищо общо с лелеяното гражданско общество и няма нищо спонтанно камоли независимо в създаването му. Очевадно е и за слепците и ако тези родени след 90-та не знаят нищо, то другите го разбират рано или късно...

OFF