Календар

Горска пътека на приказките

На 16 декември 2015 в местността Горски дом официално бе открита обновената Горска пътека на приказките. Тържеството започна със специална програма, подготвена от децата от ОДЗ „Българче”, които бяха и първите посетители на пътеката. На събитието присъстваха представители на РИОСВ Враца, Община Враца, ДГС Враца.

Горската пътека на приказките е изградена през 2001 година и става една от най-посещаваните забележителности на територията на парка. Тя е предпочитана както от ученически групи, така и от семейства и индивидуални туристи. Обновения вариант на пътеката ще изненада посетителите с нови приказни герои, истории с неочакван край и занимателни игри. Основна тема, която води малките посетители в гората е, че за разлика от приказните герои, в планината няма „лоши” животни. Мечката, вълка дори и змията имат своята роля в горската система и всички те помагат за поддържането на природното равновесие.

Кръговият маршрут започва в местността Горски дом и се преминава за около един час. Той е най-подходящ за посещение през пролетно-есенния сезон. Препоръчва се за деца над 6 годишна възраст.

Горската пътека на приказките е ремонтирана в рамките на проект по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013", изпълняван от Дирекция на природен парк „Врачански Балкан”.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2839 посещения

OFF