Галерия

освободени царски орли

На 14 октомври 2014 г. бяха освободени три царски орли близо до Сливенското село Камен. Царският орел (Aquila heliaca) е един от най-едрите орли в България, който предпочита хълмисти и полупланински райони. Той е защитен вид по Закона за биологичното разнообразие, изключително рядка птица както за България така и за Света. През последните години изключително много се прави за спасяването на вида в Световен мащаб. Видове, които преди са били често срещани в природата, начина им на живот е бил свързан с Човека, сега са такава рядкост, че голям процент от обикновения човек на 21 век не ги е срещал по своите ежедневни пътища. Изключително много пари се отделят за спасяването на видовете и техните местообитания, а толкова малко ни трябват за да ги унищожим напълно.

499 посещения

Iceride - велошествие в защита на Арктика се проведе във Варна и София

Велошествие в защита на Арктика се проведе днес във Варна и София. Събитието бе част от световния ден за действие, в който участваха хора в 159 града от 33 държави по целия свят.

500 посещения

ФЕСТИВАЛЪТ НА ТРАДИЦИОННИТЕ МЕСТНИ ПРОДУКТИ И ЦАРСКИЯ ОРЕЛ В ТОПОЛОВГРАД СЪБРА ИЗТЪКНАТИ ГОСТИ ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА

Специални гости на събитието бяха г-жа Пиа Бучела, Директор в Европейската комисия и зам.-министърът на околната среда и водите г-н Владимир Дончев

За втора поредна година Община Тополовград и БДЗП организираха Фестивала на традиционните местни продукти и царския орел в гр. Тополовград. Тази година събитието се проведе на 20 септември в градския парк и събра изтъкнати гости от страната и чужбина, десетки местни изложители на фермерски продукти и традиционни изделия и стотици посетители.

551 посещения

Участие в Узана поляна фест 2014

Тази година мотото на феста бе ''Няма Аз без Ние“, а целта на организаторите бе да провокират хората да правят по-осъзнат избор за ресурсите, които ползват и начина, по който подреждат живота си въобще. Над 90 участници се включиха в отделните части на фестивала - Еко пазар с много български производители, Еко академия за проекти на неправителствените организации, Детски център с много игри и забавления, Дзен център, Презентационен център и разбира се Голямата сцена за нощна музика и Лятното кино.

885 посещения

Художници от София, Пловдив и Бяла пресъздадоха красотата на Врачанския Балкан

На 28 и 29 юни, 2014 г. на територията на Природен парк „Врачански Балкан“ се проведе артистичен пленер, посветен на природното и културно богатство на парка. 11 художника от Бяла, Пловдив и София се включиха в събитието и в края на пленера предоставиха своите творби на Дирекцията на природния парк. Целта на Арт пленер „Врачански Балкан“ е да насочи обществения интерес към едно от най-красивите кътчета на България. Художествените творби ще бъдат изложени в природозащитен център „Натура“ в гр. Враца.

954 посещения
         
Install Flash player!

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

  Знаете ли, че..

  В България всички видове лебеди са защитени от закона.
           
  Install Flash player!