Календар

Галерия

Часът на Земята 2014 обедини граждани, общности и институции в конкретни природозащитни акции по цял свят

Милиони хора в над 160 страни и 7000 града се включиха в традиционната акция на WWF Часът на Земята. Тази година WWF фокусира вниманието на хората, загрижени за здравето на планетата, върху хиляди възможности за опазване на природата в отделни държави, региони и общности. Част от тях са обединени в платформа за Часът на Земята 2014 – Earth Hour Blue – която събира проекти и идеи за опазване на планетата на едно място. Освен това, в духа на инициативата, всеки може да започне свой проект и да го качи на платформата. Така всеки, който иска да направи нещо за природата може да избере в кой проект да се включи.

101 посещения

Традиционните за Тодоров ден кушии в село Зимевица

На 8 март се проведоха традиционните за Тодоров ден кушии в село Зимевица, Община Своге. Лошото време не уплаши ентусиазираните участници. Събитието се провежда вече осма поредна година и както обикновено беше под патронажа на Посланика на Монголия у нас Н. Пр. Лхамсурен Дугержав.

176 посещения

Природен парк 'Странджа'

Снимки: Михаил Михов и Николай Ковачев

524 посещения

На Дните на предизвикателствата

Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) се включи и в трите дни с презентация и информационен щанд.

490 посещения

Победители във фотоконкурса „Невероятната Беласица“

Най-накрая настана време за обявяване на резултатите от фотоконкурса „Невероятната Беласица“, организиран от Българска фондация Биоразнообразие. В конкурса се включиха 50 участници от България, Гърция и БЮР Македония с общо 259 снимки, представящи красотата и чара на невероятната Беласица.

572 посещения
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             
    Install Flash player!