Календар

Галерия

Фестивал на зелените идеи 2015 за деца и любители на цветя в Южния парк

Третото издание на Фестивала на зелените идеи очаква любителите на цветя и декоративни растения в Южния парк (зад „Хилтън“) в последните три дни на май (29 – 31 май).

Фестивалът е едно от съпътстващите събития на българско-холандската конференция „Зеленият град – въображаем и реален“ и ще бъде открит от Посланика на Кралство Нидерландия в България Том ван Оорсхот в 11 часа на 29 май.

21 посещения

Ученици и учители откриват първата зелена класна стая в кардам

Зелената класна стая на ОУ „Христо Ботев” в с. Кардам, област Добрич ще бъде официално открита в 9.30 ч. на 21 май, 2015 г. За целта училището ще организира спортен празник. Ученици от други училища също ще се включат в тържеството. Събитието ще събере всички деца и възрастни, които през последните месеци запретнаха ръкави и заедно създадоха специална градина, в която да провеждат алтернативни учебни часове.

69 посещения

Първите туристи проходиха новия маршрут „Хищници” в ПП „Странджа”

Над 50 туристи преминаха по интерпретативен маршрут „Хищници” в ПП „Странджа” веднага след неговото официално откриване. Той започва от село Заберново и преминава през защитената местност „Парория“. По протежението му са обособени 14 информационни точки

95 посещения

Откриха маршрута “В царството на зелениката” в ПП „Странджа”

С церемония по стар български обичай с „Да върви по вода” бе открит един от най-интересните маршрути на територията на ПП „Странджа”, изграден по проект„Устойчиво управление и устройство на ПП „Странджа”. Наименованието му „В царството на зелениката” предизвиква голям интерес, обещавайки на туристите романтично изживяване и потапяне в уникалната природна красота на този кът от Странджа планина. Лентата на маршрута в неговото начало – странджанското село Кондолово прерязаха директорът на ДПП „Странджа” инж. Владимир Димитров и Катя Димитрова – ръководител на проекта. Инж. Димитров поздрави първите посетители на маршрута „В царството на зелениката” и изрази увереност, че той ще привлича много любители на природата от България и света.

107 посещения

Над 1000 души се събраха в ПП „Странджа” за фестивала на зелениката

Над 1000 души от цялата страна се събраха на откриването на 12-тото издание на Фестивала на зелениката, който се провежда днес и утре /9 и 10 май/ в м. „Св. Илия” край малкотърновското с. Визица. Празникът беше открит от директора на Парка инж. Владимир Димитров, който очерта приоритетите в работата на дирекцията и пожела весел празник на участниците. Минути преди старта на тържествата планината беше огласена от седем мощни тъпани, които накараха присъстващите да настръхнат. Разбира се, беше изпълнен и химнът на Странджа планина „Ясен месец”. Още с откриването на феста беше даден старт на две маратонски бягания – на 30 километров пробег и на кратката дистанция от 2,5 километра.

103 посещения
         
Install Flash player!
         Участие за природата

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

  Знаете ли, че..

  Охлювите могат да спят по три години.
           
  Install Flash player!

  Често задавани въпроси