Календар

Галерия

Кампания 'Пази дюните'

Обозначване на дюните в местността и поставяне на табелки, които представят дюните в Крадере - най-ценното местообитание в местността. Кампанията е организирана от гражданска група Да спасим Карадере и цели да повиши информираността на къмпингуващите в местността с цел по-отговорно към природата пребиваване.

началото на юли, 2015

Повече коментар - във фейсбук: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.914796905278527&type=1

31 посещения

Граждански форум 'Участие за природа'

Представители на над 20 организации и граждански групи от цялата страна се включиха в обсъждане на няколко теми:
опазване на последните незастроени плажове по българското Черноморие, зелена градска среда, законност и ефективност в политиките за управление на отпадъците и механисмки за гражданско участие.

Повече за резултатите от срещата: http://forthenature.org/uchastie-za-prirodata/23

100 посещения

„Надежда за нас“ организира за втори път почистване във „Факултета” заедно с ромски деца

Неправителствената организация „Надежда за нас - 2008” с подкрепата на Фондация „Опре рома” и фирма Щрабаг Умвелтсървиз организира второто поред почистване в столичния квартал „Факултета”. По време на почистването в района бяха засадени нови дръвчета. Инициативата е част от проекта „Всички заедно – за чиста земя”, който събра доброволци от български и ромски произход. Най-важните сред тях бяха децата от най-бедната част на „Факултета”.

72 посещения

Обяд с фермерски храни в двора на Министерството на земеделието

Фермери от Западна и Централна Стара планина представиха днес продуктите си на кулинарно събитие в Министерството на земеделието и храните.
Храните са произведени от малки местни ферми и бизнеси, подпомогнати по четиригодишния българско-швейцарски проект "За Балкана и хората", който с работата си показва нагледно, че опазваната природа носи приходи на местните хора.

121 посещения

Изграждане на тоалетни на Карадере-2015

Изградени от доброволци на Сдружение Идеи за промяна и гражданска група "Карадере", за да покажат едно от задължителните действия на отговорния къмпингуващ в малкото останали запазени от строителство места по черноморието. Вижте пълният разказ за акция "отговорни къмпингари"

336 посещения
         Екофест Узана
         Участие за природата

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             
    Install Flash player!