Календар

Галерия

Художници от София, Пловдив и Бяла пресъздадоха красотата на Врачанския Балкан

На 28 и 29 юни, 2014 г. на територията на Природен парк „Врачански Балкан“ се проведе артистичен пленер, посветен на природното и културно богатство на парка. 11 художника от Бяла, Пловдив и София се включиха в събитието и в края на пленера предоставиха своите творби на Дирекцията на природния парк. Целта на Арт пленер „Врачански Балкан“ е да насочи обществения интерес към едно от най-красивите кътчета на България. Художествените творби ще бъдат изложени в природозащитен център „Натура“ в гр. Враца.

85 посещения

Рекорден брой белоглави лешояди в ПП „Врачански Балкан”

През месеците април и май 2014 г. на територията на Дирекцията на природен парк „Врачански Балкан“ към Изпълнителна агенция по горите, в района на с. Долно Озирово, бяха наблюдавани рекорден брой белоглави лешояди.

739 посещения

Бебешко детска серия дрешки за защита на природата

Тази година освен дъжки и дамски тениски имаме и бебешки бодита, потничета за дечица и тениски за по-големи деца. Заповядайте, чудесни за подарък и за обличане от най-малките природолюбители!

779 посещения

Тениските са готови!

За всички, които попитаха - тениските с дизайн за защита на черноморското крайбрежие от застрояване са вече готови и може да ги намерите днес на Зелените дни пред Съветската армия. Дизайнът е на Деница Иванова и беше избран след конкурс и публично гласуване.

863 посещения 2 коментара

Откриване на Зелени дни и фотоизложба „Националните паркове на САЩ”

Днес, 10 май, от 11:00 ч. пред Паметника на Съветската армия е Официалното откриване на Петия фестивал - изложение „Зелени дни”. Час по-рано – в 10:00 ч., в градинката на Кристал ще открием фотоизложбата „Националните паркове на САЩ” – част от фестивалната програма. Изложбата е представена от Посолството на САЩ по повод 100-годишнината от напускането на този свят на Джон Мюър, основател на Национална паркова система на САЩ и Сиера клуб, един от най-влиятелните природозащитници, естественици и хуманисти. Изложбата включва 26 пана с удивителни фотографии на парковете в САЩ, информация за парковата система и за Джон Мюър, който има много общи неща с българския писател Алеко Константинов.

804 посещения
         Зелени закони

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

  Знаете ли, че..

  Поради нежния си стомах след поглъщането на храната бухълът повръща твърдите образувания на своите жертви. Този вид е включен в Червената книга на България за застрашените видове.
           
  Install Flash player!