Календар

Галерия

Карадере вече и с табели за отговорно къмпингуване

На 15 август табелите в дух "Добре дошли у дома, оставяйте само стъпки, взимайте само спомени" са вече факт. Поставени са 10 бр ламираните табели размер А3, чрез които гражданската група "Да спасим Карадере" описва правилата за отговорно къмпингуване, например: разпъване на палатка с оглед опазването на дюните на Карадере, палене на огън съгласно противопожарните правила и законодателството за горите, достъп до Карадере, избор на място за къмпинг и важността да уважаваш нуждата от спокойствие на другите хора. Когато няма кой да регулира къмпингуването го правят тези, които отнасят всички негативи на инвеститори и държавно безхаберие, но които с цялата си енергия търсят начин да намерят съмишленици сред институциите и гражданите, за да има къде всички да чуем ритъма на сърцето си и да съберем сили за цяла година.

1744 посещения

НА ПИРИН ВЕЧЕ СЕ СТРОИ!

В момента офшорната фирма "Маренго Трейдинг" строи нов лифт на територии изключителна държавна собственост, въпреки че няма абсолютно никакво вещно право в Национален парк "Пирин". Това означава, че в парка ще има частна собственост, която не може да се промени дори и да се развали концесията за ски зона Банско. Вижте повече за проблема на: http://forthenature.org/news/3405

Видео: https://www.facebook.com/forthenature.org/videos/vb.103266246377803/902346436469776/?type=2&theater

2845 посещения

Кампания 'Пази дюните'

Обозначване на дюните в местността и поставяне на табелки, които представят дюните в Крадере - най-ценното местообитание в местността. Кампанията е организирана от гражданска група Да спасим Карадере и цели да повиши информираността на къмпингуващите в местността с цел по-отговорно към природата пребиваване.

началото на юли, 2015

Повече коментар - във фейсбук: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.914796905278527&type=1

1862 посещения

Граждански форум 'Участие за природа'

Представители на над 20 организации и граждански групи от цялата страна се включиха в обсъждане на няколко теми:
опазване на последните незастроени плажове по българското Черноморие, зелена градска среда, законност и ефективност в политиките за управление на отпадъците и механисмки за гражданско участие.

Повече за резултатите от срещата: http://forthenature.org/uchastie-za-prirodata/23

2808 посещения

„Надежда за нас“ организира за втори път почистване във „Факултета” заедно с ромски деца

Неправителствената организация „Надежда за нас - 2008” с подкрепата на Фондация „Опре рома” и фирма Щрабаг Умвелтсървиз организира второто поред почистване в столичния квартал „Факултета”. По време на почистването в района бяха засадени нови дръвчета. Инициативата е част от проекта „Всички заедно – за чиста земя”, който събра доброволци от български и ромски произход. Най-важните сред тях бяха децата от най-бедната част на „Факултета”.

2233 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Като защитена територия ПП Витоша има ангажименти по опазване чистотата на питейните води.
             Планина, обичам те