Календар

Галерия

Сечите на Паничище започнаха

На 30 мин след хижа Пионерска на разклона за новата хижа Рилски езера и старата 7те Рилски езера са забелязани сечи на вековни дървета на просека от 30 метра. Според дървосекачите се сече за противопожарна просека (за ски писти и съоръжения). Инвеститорът Рила Спорт АД и Община Сапарева баня многократно са заявявали, че за Супер Паничище няма да се сече, а ще се ползват противопожарните просеки. Освен това според горски има и друга просека и от Гюндера нагоре, т.е. просеките са две.

Survivor в Сапарева баня

27-10-07 На тази мирна акция на граждани в Рила, срещу природозащитниците се изсипаха 30-40 човека, които демонстрираха притежанието на оръжие и заплашваха младежите.
"Гражданите са тук. Къде са институциите?
Рила - частен имот или национален парк?"

На този въпрос трудно може да се отговори, като се има предвид, че и предтсвителя на полицията е казал на младежите, че "другият път спокойно може да се забави"...

Добри снимки от самия сблъсък на биячите с природозащитниците не можем да намерим засега, всички са били твърде изненагани, за да реагират на тази мутренска история. Една от участничките в кацията е била ударена уж случайно с врата на автомобил, подари което е с леко мозъчно сътресение.

9513 посещения

Рила: гора, а не път

За Рила и Иракли 18 10 07

Снимки от акциите в различните градове за защита на Рила и Иракли.
Дойдоха снимките от Пловдив и Бургас:)

София: За Рила и Иракли 18.10.07

След шествието в София имаше голям концерт под мотото „Ние спасихме Странджа, да продължим така за природата”. Той беше организиран от Българска фондация Биоразнообразие като награда за всички нас, които отделихме и отделяме от времето си за да защитим природата.

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията
             
    Install Flash player!