Календар

Галерия

Природен парк Странджа

Природен парк “Странджа” е обявен през 1995 г. за да пази уникалните екосистеми и биоразнообразие, както и за съхраняване на самобитните странджански фолклор, култура и историческо наследство. Със своите 1 116 кв. км той заема над 1% от територията на страната. Показателен е фактът, че през далечната 1933 г. именно тук е обявен първият резерват в България - Силкосия. В международен план ПП “Странджа” е единствената българска територия, включена в петте приоритетни за опазване територии в Централна и Източна Европа.

Да, истина е! Поредният опит да се посегне на българската природа, поредният опит да бъде ограбено нашето национално богатство. Кметът на Община Царево - Петко Арнаудов заедно с инвеститорът на незаконното селище “Златна перла” край село Варвара, обжалват заповедта за обявяване на Природен парк “Странджа” от 1995 г., за да бъде обявена за нищожна. Единствено статутът на Парка спира безконтролното застрояването по Южното Черноморие сега.

Подпиши електронна подписка в защита на природен парк Странджа!
Напиши истинско писмо до Община Царево, в което да изразиш гражданската си позиция!

Писти в Банско

Вижте какво причинява стоежът на пистите в Банско на природата.

'Стоящ протест' за приемане на НАТУРА 2000 в пълен размер

Жертвоготовните доброволци - вдъхновители и инициатори на стоящия протест: "Ще бъдем постоянното присъствие пред МС до октомври и дори и след това, ако е нужно, и няма да спрем да чоплим министерските решения! Това ще продължи, докато правителството не приеме екомрежата в нейната цялост или докато не ни убеди със сериозни аргументи, че отлагането на зони е нужно!“
Начало на стоящия протест - от 15 март до сега, всеки четвъртък по време на заседанията на Министерски съвет. Заповядайте и вие - сборен пункт пл. Независимост (между Президенството и Министерски съвет), 9.00 часа.
За да остане природа в България!

Снимай националното богатство!

Нека всеки, който отиде някъде сред природата - на планина, море, в гората или сред полето, направи снимка на вас и вашите приятели, докато държите ръчно направен от вас плакат ЗА ПРИРОДАТА (с надпис "За да остане природа в България", "НАТУРА 2000 в пълен размер 33 %", "За да са здрави децата ни, оставете природа", "Природата - най- ценния капитал за хората"... или какъвто лозунг и/или картинка ви е на сърце:). Важното е да изразите своето отношение към природата, да ви има вас и вашето послание! Кампанията стартира на 3 март и трябваше да завърши на 22 април, но тъй като скоро оформихме галерията към сайта, продължаваме:) Очакваме ви на contact@forthenature.org и bgpriroda@bluelink.net

Ден на Земята

Вижте как българите отпразуваха Деня на Земята в различните градове....

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             
    Install Flash player!