Календар

Протест на екозащитници с искане президентът да наложи вето на Закона за концесиите

http://bnr.bg/horizont/post/100789766/chaka-e[ ... ]a-za-koncesiite

Протест на екозащитници с искане президентът да наложи вето на Закона за концесиите

Природозащитници организират от 18 ч. протест пред президентството с искане Румен Радев да наложи вето на променения Закон за концесиите. Шествието ще отиде и до Министерството на околната среда.

В предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Тома Белев от коалиция "За да остане природа в България" коментира

837 посещения

След разследване на NOVA: Пореден уволнен директор на горско стопанство

http://nova.bg/news/view/2016/12/26/169066

След разследване на NOVA: Пореден уволнен директор на горско стопанство

Пореден уволнен директор на горско стопанство след разследване на NOVA. Това е Стоян Дъгалов от Петрич. Преди месец екипът на „Разследван” показа група горски на предизборна среща на кафе с местния депутат Димитър Танев. Тогава разследващият екип се натъкна на още куп далавери и нарушения.

1263 посещения

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Има ли схема 'дърва срещу вот'?

http://nova.bg/news/view/2016/11/07/164136

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Има ли схема 'дърва срещу вот'?

Купуване на гласове срещу дърва за огрев – за този предизборен похват ни сигнализираха хора от района на Петрич. Схемата е проста. Да си купиш дърва от място, близко до горския път, излиза много по-евтино, отколкото да си ги поръчаш от трудно достъпен район.

Инвестициите в природата носят значителна възвръщаемост

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/3[ ... ]taemost-225731/

Инвестициите в природата носят значителна възвръщаемост

Инвестициите в природата имат значителна възвръщаемост, казва в интервю за БТА Юрген Мюлер, началник на кабинета на еврокомисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела. Мюлер е в София за форума "Бизнес и биоразнообразие: възможностите в Натура 2000", който се проведе във вторник.
За пример той посочва разходите по поддържането на зоните в "Натура 2000" в 28-те страни членки на Европейския съюз, които възлизат на около 6 млрд. евро годишно. В същото време, по думите му, социално-икономическите ползи от това възлизат на между 200 и 300 млрд. евро годишно.

1749 посещения

Природосъобразният туризъм в Европа нараства с 20%

http://www.dnevnik.bg/zelen/resursi/2016/10/0[ ... ]_narastva_s_20/

Природосъобразният туризъм в Европа нараства с 20%

Природосъобразният туризъм в Европа нараства с 20% на годишна база. Тази статистика отчете Мирослав Калугеров, оглавяващ дирекция "Национална служба за защита на природата" в Министерство на околната среда и водите по време на форум "Бизнес и биоразнообразие: възможностите в Натура 2000" във вторник. Поводът за форума е успешният проект "За Балкана и хората", който тази година спечели награда на Европейската комисия Натура 2000 в категорията "социално-икономически ползи". Акцент на дебата бяха социално-икономическите ползи от опазването на природа и добрите практики от региони в Натура 2000 в България, които доказват как бизнес и опазването на средата вървят ръка за ръка.

1733 посещения
         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

    Знаете ли, че..

    Според Greenpeace 80% от първичната гора на планетата вече е унищожена - половината в последните 30 години. Всяка минута в света се изсича гора с размера на 33 футболни игрища.
             Планина, обичам те