Календар

Лекари обясниха как пътуването сред природата променя мозъка ни

http://www.obekti.bg/chovek/lekari-obyasniha-[ ... ]omenya-mozka-ni

Лекари обясниха как пътуването сред природата променя мозъка ни

Различни изследвания на учени показват, че за да се радвате на добро здраве, дълголетие, хармонични лични взаимоотношения и на истинско, автентично щастие, си струва от време на време да зарежете всичко, да извадите туристическата раница и да се отправите към някое тихо и красиво място. Защо не днес?

1508 посещения

Инсталират 33 станции с обществени велосипеди в София

http://www.economic.bg/bg/news/6/instalirat-3[ ... ]i-v-sofiya.html

Инсталират 33 станции с обществени велосипеди в София

33 станции с обществени велосипеди ще бъдат инсталирани в София. Това заяви изпълнителният директор на компания T-Systems Пламен Тютюнков, предава репортер на Economic.bg. Това ще се случи, след концепцията бъде одобрена от Столична община до края на месец юни. Компанията T-System е сред фирмите, които ще участват в конкурса за фирма-изпълнител на системите за велосипеди в столицата.

1208 посещения

Пореден протест срещу опасността от застрояване на Карадере

http://btvnovinite.bg/gallery/bulgaria/porede[ ... ]a-karadere.html

 Пореден протест срещу опасността от застрояване на Карадере

Според екозащитниците от организацията "За да остане природа в България" плажът Карадере е на един подпис от застрояване. Това ще стане възможно като министерството одобри зададен нов общ устройствен план на община Бяла.

706 посещения

Фермери застават зад търговска марка с автентичен вкус

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/06/13/27762[ ... ]/?ref=yellow_fp | Фондация 'Биоселена'

Фермери застават зад търговска марка с автентичен вкус

Около 15 малки ферми от Балкана се обединяват да изработят общи правила и да предлагат своите продукти на пазара под обща марка. Обратно на недоволството, с което по-големи техни събратя изливат мляко на асфалта и блокират кръстовища, когато искат да кажат, че изкупните цени са ниски, инициативата на малките ферми е заредена с позитивно очакване за вкус и мирис от детските спомени. Така твърдят ентусиастите:
"Ние произвеждаме сирене, което е истинско, произвеждаме го от мляко. Без добавки, без да му взимаме маслото и така нататък", казва Стоян Пелтешки от Угърчин, който отглежда крави и овце, прави овче и краве сирене и чрез фондация "Биоселена" го продава директно на организираните фермерски пазари.

762 посещения

36 лева, за да се изкъпеш на Иракли

http://m.offnews.bg/news/Turizam_75/36-leva-z[ ... ]kli_630872.html

 36 лева, за да се изкъпеш на Иракли

На дивия плаж Иракли вече се плажува срещу 36 лева. Концесионерът Vaya beach е превзел по-голямата част от плажа и свободна зона почти няма. Диджейката Кристина Кас разказа пред OFFNews.bg,че днес са отишли на плажа с приятели, искайки да се насладят на морето и на вълните и само да поседнат на пясъка, но от фирмата-концесионер не са им позволили. Казали са, че не могат да се разполажат нито отпред, нито зад шезлонгите.

632 посещения
         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             
    Install Flash player!