Календар

След разследване на NOVA: Пореден уволнен директор на горско стопанство

http://nova.bg/news/view/2016/12/26/169066

След разследване на NOVA: Пореден уволнен директор на горско стопанство

Пореден уволнен директор на горско стопанство след разследване на NOVA. Това е Стоян Дъгалов от Петрич. Преди месец екипът на „Разследван” показа група горски на предизборна среща на кафе с местния депутат Димитър Танев. Тогава разследващият екип се натъкна на още куп далавери и нарушения.

988 посещения

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Има ли схема 'дърва срещу вот'?

http://nova.bg/news/view/2016/11/07/164136

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Има ли схема 'дърва срещу вот'?

Купуване на гласове срещу дърва за огрев – за този предизборен похват ни сигнализираха хора от района на Петрич. Схемата е проста. Да си купиш дърва от място, близко до горския път, излиза много по-евтино, отколкото да си ги поръчаш от трудно достъпен район.

Инвестициите в природата носят значителна възвръщаемост

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/3[ ... ]taemost-225731/

Инвестициите в природата носят значителна възвръщаемост

Инвестициите в природата имат значителна възвръщаемост, казва в интервю за БТА Юрген Мюлер, началник на кабинета на еврокомисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела. Мюлер е в София за форума "Бизнес и биоразнообразие: възможностите в Натура 2000", който се проведе във вторник.
За пример той посочва разходите по поддържането на зоните в "Натура 2000" в 28-те страни членки на Европейския съюз, които възлизат на около 6 млрд. евро годишно. В същото време, по думите му, социално-икономическите ползи от това възлизат на между 200 и 300 млрд. евро годишно.

1477 посещения

Природосъобразният туризъм в Европа нараства с 20%

http://www.dnevnik.bg/zelen/resursi/2016/10/0[ ... ]_narastva_s_20/

Природосъобразният туризъм в Европа нараства с 20%

Природосъобразният туризъм в Европа нараства с 20% на годишна база. Тази статистика отчете Мирослав Калугеров, оглавяващ дирекция "Национална служба за защита на природата" в Министерство на околната среда и водите по време на форум "Бизнес и биоразнообразие: възможностите в Натура 2000" във вторник. Поводът за форума е успешният проект "За Балкана и хората", който тази година спечели награда на Европейската комисия Натура 2000 в категорията "социално-икономически ползи". Акцент на дебата бяха социално-икономическите ползи от опазването на природа и добрите практики от региони в Натура 2000 в България, които доказват как бизнес и опазването на средата вървят ръка за ръка.

1459 посещения

Боян Петров: Кресненското дефиле е смъртоносна точка и хората са част от черната статистика

http://btvnovinite.bg/article/tazi-sutrin/raz[ ... ]statistika.html

 Боян Петров: Кресненското дефиле е смъртоносна точка и хората са част от черната статистика

Алпинистът допълни, че за първи път от над 13 години еколози и политици са на едно мнение за Кресненското дефиле и пътят да бъде изнесен от там. „Премиерът Бойко Борисов, който ни беше на посещение, каза, че подкрепя напълно идеята, но да седнем и да се разберем с ресорните министри”, допълни Петров.
„Животът ми до момента така се случва, че всички тези случки още повече ме амбицират да се справя с трудностите. Тази случка ще стане пресечна точка в живота ми, защото искам да дам още от себе си, искам този път да се махне от Кресна и да го направим по друг начин”, каза Алпинистът.

1665 посещения
         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

  Знаете ли, че..

  България е едно от най-важните в Европа местообитания на мечката, вълка, балканската дива коза.
           
  Install Flash player!

  Често задавани въпроси