Календар

WWF работи за глобално споразумение по промените в климата

WWF работи за глобално споразумение по промените в климатаВремето в България става все по-екстремно

Промените в климата са най-голямата заплаха за природата и човечеството през ХХІ в. Данните показват, че 15-те най-топли години на Земята са били през последните 20 години. В България се наблюдават повече и по-дълги периоди на засушаване, следвани от сериозни бури и тежки наводнения с разрушения и жертви.

Климатът южно от Стара планина става все по-средиземноморски, а на север плодородните земи бавно се опустиняват. Снежните месеци в планините намаляват. Сняг започва да вали след Коледа, а така се променя количеството вода, с което разполагаме през годината.

WWF работи за действащо глобално споразумение по промените в климата. Всеки човек също може да предприеме стъпки в ежедневието си, с които да ограничи въздействието си върху климата, без да влошава качеството си на живот.

WWF провежда всяка година „климатично турне”, по време на което всеки може да научи повече за проблема и какво да предприеме лично. WWF е създател на глобалната инициатива „Часът на Земята”, по време на който хората могат да покажат, че искат да се направи нещо сериозно по промените в климата.

Георги Стефанов,
Експерт по промени в климата
E-mail: gstefanov@wwfdcp.bg
http://www.panda.org/bg/
http://forthenature.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4298 посещения

OFF

Последно качено » Новини