Календар

Презентация на тема: Генетично модифицираните организми (ГМО) – рискове и заплахи. Настоящата политика на България по отношение на ГМО (17.12.09)

Презентация на тема: Генетично модифицираните организми (ГМО) – рискове и заплахи. Настоящата политика на България по отношение на ГМО (17.12.09)Две парламентарни комисии (на земеделието и на околната среда) съгласуваха на първо четете поправки в Закона за генетично модифицираните организми, според които се разрешава отглеждането на генетично модифицирани организми в България! Предстои разглеждането на Закона и в Парламентарна зала, като вероятно това ще стане още тази година... Нямаме много време за реакция!

Каним ви на информационна среща в Биологически факултет към Софийски университет, адрес: гр. София, ул. Драган Цанков 8 , зала 105, на 17.12.2009, от 18.30 часа.

Светла Николова от Сдружение „Агролинк” и Милена Димитрова от Информационен и учебен център по екология ще ни разкажат какво представляват ГМО, какви са рисковете от тяхното отглеждане и приемане чрез храната, какви са нагласите в българското политическо пространство и как можем ние да се включим в кампания за ограничаване на ГМО в България. Германия, Франция, Австрия, Гърция, Унгария и Люксембург вече забраниха отглеждането на ГМО на териториите на техните държави!

Презентацията е отворена за всички желаещи! На презентацията ще можете да разберете как да се включите по-активно в кампания за България - свободна от ГМО зона, а сега може да подпишете и разпространите петицията!

Събитието във фейсбук

Гласувайте за статията в свежо, като по този начин ще ни помогнете да разпространим информацията до повече хора!

Допълнителна информация:
Презентацията е част от обучителен курс, организиран по проект „За да остане природа в България” с финансовата подкрепа на Фондация „ЕкоОбщност” и Европейското икономическо пространство. Целта на курса е в серия от презентации граждани, доброволци и експерти в неправителствените организации да бъдат въведени в теми, касаещи гражданските права и възможностите за гражданско участие, лидерски и ораторски умения, природозащитното законодателство и биологично разнообразие. Разчитаме, че чрез тези лекции всички ние ще знаем повече и ще можем по-добре да защитаваме различни социални каузи. Според нас поради липсата на гражданско образование в училищата и университетите в България е от изключителна важност сами да намерим начин да се срещнем с хора от различни области и да обменим опит, за да може след 10 години държавата ни да бъде правова, а общесвото – граждански активно и непримиримо!

В случай, че искате да споделите вашите знания и опит, свържете се с нас на contact@forthenature.org или на телефон 0896 79 89 02 (Йорданка Динева, Българска фондация Биоразнообразие)

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

8166 посещения 1 коментара

Коментари

  1. halil
    2010-04-02 18:06:05

    ПФфф

OFF

Последно качено » Новини