Календар

Какво ще се случи в България в навечерието на „Часът на Земята” на WWF

Какво ще се случи в България в навечерието на „Часът на Земята” на WWFhttp://bulgaria.panda.org

София – Международната природозащитна организация WWF планира серия от събития по повод „Часът на Земята”, който ще се случи на 27 март, събота, от 20.30 ч. Очаква се над един милиард души в България и още 114 държави в цял свят ще угасят осветлението си за един час като символичен знак да се предприемат сериозни действия срещу промените в климата.

Досега 28 български града обещаха да се включат в „Часът на Земята”, като изключат за един час фасадното осветление на общински сгради, паметници, храмове и други популярни места.

Британският посланик Н. Пр. Стийв Уилиамс и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков са официалните лица на „Часът на Земята 2010” в България.

- На 27 март, събота, от 19.00 ч. WWF организира светлинно шествие от НДК по бул. „Витоша” до градината на Народния театър. За да са в тон с „Часът на Земята”, участниците ще носят свещи, факли, фенери.

От 20.30 ч., когато стартира „Часът на Земята”, в градината на Народния театър ще започне концерт без озвучаване на светлината на факли. Доброволци ще изпишат със светлина числото „60” – знакът на инициативата „Часът на Земята”. Присъстващите ще могат да наблюдават нощното небе през телескоп на Астрономическа асоциация – София, както и да разгледат организираната от нея изложбата “От Земята към Вселената”, разположена на открито в градината на Народния театър.

- WWF ще се включи в организирания от Британски съвет „Café Scientifique - мястото за говорене за наука» в София и Пловдив на тема „Промени в климата – или за връзките, границите и дозата». Презентатори ще бъдат Ивайло Славов, който е завършил Физика в СУ «Св. Кл. Охридски» и работи като метеоролог в частния метеорологичен офис ТВ-МЕТ, и физикът Магда Божкова. Ще участва и Георги Стефанов, експерт по промени в климата на WWF.
22 март, понеделник,18 часа, клуб „Петното на Роршах”, Пловдив
23 март, вторник, Световен ден на астрономията, 18 часа, Британски съвет - София, зала «Палавееви»
Входът е свободен, но за да се запази място в Пловдив, трябва да се позвъни на 089 944 88 96, а в София – да се изпрати имейл до booking@britishcouncil.bg

- На 25 март, четвъртък, от 10 ч. WWF, Британски съвет в София и Букурещ и британските посолства в България и Румъния организират дискусия „Нисковъглеродната икономика – възможности и предизвикателства пред бизнеса”. Между България и Румъния ще се осъществи видеоконферентна връзка, на която представители на бизнеса ще обсъдят бъдещето на „зелената” икономика, как компаниите могат да намалят въглеродните си емисии, какви предимства им предоставя това. В дискусията ще се включат и британските посланици в България и Румъния Т. Пр. Стийв Уилиамс и Робин Барнет. Входът е с покани.

- На 26 март, петък, от 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 и 19.00 часа отново в Британски съвет – София на ул. Кракра 7 ще бъде прожектиран британският филм „“The Age of Stupid”/ „Ерата на глупостта” на реж. Франи Армстронг и спечелилия Оскар продуцент Джон Бацек. Филмът е на английски език без субтитри. Входът е свободен.

Заповядайте!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4954 посещения

OFF

Последно качено » Новини