Календар

WWF подкрепя нова анимационна поредица, която стартира в Международния ден на водата

WWF подкрепя нова анимационна поредица, която стартира в Международния ден на водатаСофия – Международната природозащитна организация WWF подкрепя европейски анимационен проект, който да обясни на деца от 5 до 8 години какви са основните проблеми пред планетата. Премиерата на анимационната поредица „Моят приятел Бу” е днес, Международния ден на водата, като първи зрители ще са деца в Лондон. В следващите седмици поредицата ще бъде показана в Рим, Дъблин и 54-то училище „Св. Иван Рилски” в София, а през юни ще бъде предоставена безвъзмездно на телевизионни канали в цяла Европа.

„Моят приятел Бу” разказва за Бен, Джак и Луси, както и вълшебната мечка Бу, която оживява в тяхното мазе. Заедно с Бу децата се впускат в приключения, по време на които научават как да опазват водата, какво е възобновяема енергия и защо е важно да живеем здравословно.

Поредицата е снимана от британски аниматори с подкрепата и на Къртис Джоблин, познат от анимационния сериал Bob The Builder™. Сюжетът е разработен с участието на експерти на WWF и педагози, а предварителни варианти на филмчетата са показвани пробно на неколкостотин деца. Поредицата е подкрепена от Европейската комисия, като всеки от трите епизода е съпътстван от ръководства за учителите, които също се разпространяват безплатно.

Вижте интернет сайта на поредицата на http://www.myfriendboo.com/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4204 посещения

OFF

Последно качено » Новини