Календар

Фермери от България и Румъния, с които WWF работи, участват в изложението 'Тера Мадре Балкани”

Фермери от България и Румъния, с които WWF работи, участват в изложението 'Тера Мадре Балкани”София – Международната природозащитна организация WWF кани на щанда си на първото балканското изложение на движението Slow Food "Тера Мадре Балкани” утре, 16 юли, петък в 10.30 ч. в Ботаническата градина до паметника Левски.

На щанда на WWF фермери от Природен парк Русенски Лом, от района на Долен Вит, Плевенско и от областта Марамуреш в Северна Румъния, с които организацията работи, ще покажат млечни, месни, тестени изделия и мед от земи с висока природна стойност, включени в европейската екологична мрежа Натура 2000. Посетителите ще могат да дегустират изложените продукти, както и да разговарят с фермерите и с екипа на WWF в България и Румъния, който работи за устойчиво развитие на селските райони.

На откриването на изложението "Тера Мадре Балкани” утре от 10 ч. ще присъстват министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и кметът на София Йорданка Фандъкова. Щандовете ще бъдат отворени до късния следобед в неделя, 18 юли.

В изложението ще се включат над 160 представители от Италия, България, Румъния, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Албания, Босна, Хърватия и Косово. Юлия Григорова от програма „Природа и просперитет” на WWF в България ще се включи в съпътстващата конференция „Опазването на традиционните храни на Балканите и прилагане на европейските норми за безопасност на храните”, която ще се проведе на 16-17 юли в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4327 посещения

OFF

Последно качено » Новини