Календар

Гора, а не път

Засадихме дървета, там където трябва да е гора, а не път!

Тази събота, 20 октомври 2007 г.,12,30 часа, над 30 гражданите посадиха 7 бели мури като символ на гората на незаконно прокараните просеки за пътище и лифт на Паничище.
С тази 9 поред акция на Паничище гражданите настояват МОСВ и институциите да спрат незаконното строителство и гарантират, че на територията на Националения парк няма да се строят ски курорти в противоречие със закона за защитените територии и плана за управление на парка.
Протестиращите бяха изгонени от хижа Пионерска.
“За протестанти нямяме кафе и чай, ни казаха от хижата – това е със сьгласието на кмета и заместник–кмета (на община сапарева баня),каза жената на хижаря”, разказа Цвета Христова от За Земята.

На 20 октомври стават точно два месеца от първия протест на Паничище. За 60 дни институциите и МОСВ не успяха да установят и спрат незаkонните строежи на Паничище.
И тъй като институциите явно не могат и не искат да са си свършат работата, ние ще я свършим вместо тях.

Всяка събота ще има гражданско присъствие на Паничище до спиране на незаконните строежи или докато падне сняг. Гражданите и коалицията „За да остане природа в България“ искат да се спре незабавно незаконното строителство на пътища и лифт на Паничище в Национален парк Рила и защитени зони по Натура 2000, които се строят без решения и преценки по ОВОС, оценка за допустимост и без концесия.

[url=http://forthenature.org/gallery/Снимки[/url]

[url=http://ethon.iu-bremen.de/~dberov/panic/Снимки за печат: автор Димитър Беров[/url]

За контакти:
Цвета Христова, Екологично сдружение “За Земята” – 0895 461 590, cveta.hristova@gmail.com
Йорданка Динева -Българска Фондация Биоразнообразие - 0899506369

[url=http://forthenature.org/places/rilaЗа повече информация[/url]

[url=http://forthenature.org/docs/2Документи[/url]

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини