Календар

На Паничище вече се сече!!!

Сечи на вековни дървета установиха граждани над Паничище тази събота. Просеките са с широчина над 30 метра и дължина километри. Едната просека е над Гюндера. Другата е на 30 мин от хижа Пионерска.

Проверката на терен документира просеките с широчина над 30 м и неизвестна дължина. Нужна е проверка с представители на Държавна Агенция по горите, за да се установи законни ли са или не просеките. Твърде възможно е да се водят противопожарни просеки, но в последствие да се ползват за проектирания ски курорт Паничище-Езерата-Кабул. Многократко както кмета на Община Сапарева баня, така и инвеститорът Рила Спорт АД заяви, че ски пистите и съоръженията ще се разположат в протипожарни просеки. Може би в момента се секат именно тези противопожарни просеки.

Гражданите документираха и започналото строителство на хотели на Паничище. Това са бъдещите апартаменти - хотели, които ще се продават на чужденци за 1300 евро/кв.м. А за да си ги купят, им се обещават големи и бързи печалби от наем на скиори, които ще посещават бъдещия ски курорт. Само че, ски курорт Паничище-Езерата-Кабул нарушава закона и унищожава интегритета на хората с парка и няма как да се реализира. Затова купувачите на бъдещите апартаменти в хотели ще останат с напразни надежди и олекнали джобове.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини