Календар

Още седмица продължава конкурсът за млади художници на WWF и „Епоха на животните“ 3D

Още седмица продължава конкурсът за млади художници на WWF и „Епоха на животните“ 3DСофия – Международната природозащитна организация WWF и разпространителите на предстоящата премиера „Eпоха на животните“ 3D продължават да приемат детски рисунки за конкурса „Застрашен съм. Той иска да обърне внимание върху заплахите, които грозят български животински видове.

Съдбата на родния лалугер, пеликан, морски орел и рис не е далеч от тази на мангустата Били, лъва Сократ, мъдрите костенурки или тасманийския дявол от филма „Eпоха на животните“. Анимираните животинки се отправят на пътешествие, за да открият вода, която се оказва открадната от собственик на хотел за бизнес нужди. А за да оцелеят четирите български застрашени вида, трябва да опазваме местата, които те обитават.

Детският конкурс за млади художници е вдъхновен от еко темата на първата немска 3D анимация „Eпоха на животните“, чиято премиера в България ще бъде на 21 януари 2011 г., и инициативата на WWF в България за символично осиновяване на четирите родни вида и опазване на местообитанията им. Конкурсът е за всички деца, които имат желанието да нарисуват картини на лалугера, пеликана, морския орел или риса.

Заснетите или сканирани рисунки трябва да бъдат изпращани на имейл kampania@wwfdcp.bg, като крайният срок е 10 януари 2011 г.

Снимки образци, от които може да се гледа, са качени в сайта на WWF – http://wwf.bg. Най-добрите художници ще бъдат наградени с билети за „Eпоха на животните“ 3D и със сувенири от WWF.

Инициативата на WWF за символично осиновяване на четирите застрашени вида стартира през декември. Даренията ще бъдат използвани в няколко направления: за опазване на ливади и пасища в три места от европейската екологична мрежа „Натура 2000” в Плевенския регион и района на Природен парк Русенски Лом, където живеят колонии на лалугер; за възстановяване на местообитанията на пеликана и морския орел в българския участък на река Дунав около Природен парк Персина и за опазване на старите естествени гори в пограничните планини в Западна България, където в последните години се наблюдава завръщането на риса, смятан за изчезнал от българските земи.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

8135 посещения

OFF

Последно качено » Новини