Календар

Промените в климата и значението им за институциите и гражданите в България

Промените в климата и значението им за институциите и гражданите в БългарияПредставителството на Европейската комисия в България, международната природозащитна организация WWF и фондация „Европейски екологичен фестивал”, като част от Коалиция за Климата – България, имат удоволствието да ви поканят на форум на тема:


"Промените в климата и значението им за институциите и гражданите в България”

Форумът ще бъде открит от Нона Караджова, министър на околната среда и водите.

Събитието е със специалното участие на г-жа Кристалина Георгиева, комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи на Европейския съюз. Тя ще изнесе презентация на тема "Да се научим да живеем в условията на променящ се климат".

Заповядайте,

на 26 май (четвъртък), 2011 г. от 9.30 ч. в хотел „Шератон”, зала „Сердика”


Oрганизирането на настоящия форум се налага поради факта, че екологичните кризи са сред най-сериозните световни проблеми на XXI век. Това налага необходимостта от намиране на работещи механизми за предприемане на превантивни мерки и по-добра информираност на населението.

Желанието на организаторите е да бъде поставено началото на съвместни дейности, водени от българските институции за прилагане на решения за справяне с проблема с климатичните промени.

Непосредствената задача на събитието е да бъдат дефинирани политики за минимизиране на риска и преодоляване на негативните ефекти от нарастващия брой природни бедствия, представляващи основна заплаха за България, която попада в един от силно засегнатите от климатичните промени региони. 

В срещата ще вземат участие със свои изказвания и презентации представители на отделните ресорни институции и неправителствени организации.

Медиатор на дискусиите ще бъде националният омбудсман Константин Пенчев.

По време на форума ще бъде разгледана и ролята на медиите за изграждане на екологичната култура на гражданите. Дискусията ще бъде илюстрирана с прожекция на филма „Климатични игри” на журналиста Цветан Симеонов, участвал в „Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София” 2010. Участниците ще се срещнат с автора на продукцията и представители на медиите.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3448 посещения

OFF

Последно качено » Новини