Календар

С 24-часов велопоход и информационна кампания за климата отбелязваме Европейската седмица на мобилността

С 24-часов велопоход и информационна кампания за климата отбелязваме Европейската седмица на мобилносттаСофия – Международната природозащитна организация WWF като част от Коалиция за климата – България, заедно с „Велоеволюция”, „За Земята”, „Зелените рицари” и фондация „ЕкоОбщност”, ще се включи в Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември 2011 г.

От понеделник до четвъртък следващата седмица (19-22 септември) ще има информационни щандове пред Народния театър, на които всеки ще може да разбере какви са наличните алтернативи за транспорт, който не води до увеличаване на промените в климата.

На 24 септември 2011 г. България ще се включи в международния ден за транспорт без използване на изкопаеми горива Moving Planet в рамките на глобалната инициатива срещу промените в климата 350.org

Още от предния ден група велосипедисти ще започнат 24-часов поход на щафетен принцип, предимно из софийските паркове, с цел да изминат 350 км. Те ще финишират в 12 ч. на 24 септември, събота, на Моста на влюбените до НДК.

София отбелязва за втори път официално Европейската седмица на мобилността. Миналата година в инициативата се включиха над 25 организации и над 200 хил. граждани.

Допълнителна информация:
- За да се запишете за участие в 24-часовия веломаратон и за да следите къде се намират участниците в реално време, вижте http://mobilityweek.velobg.org/350km

- Още информация за Европейската седмица на мобилността има на http://mobilityweek.velobg.org/about_emw

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3269 посещения

OFF

Последно качено » Новини