Календар

Лошото време не стресна ентусиастите в Деня на отворените врати в природните паркове

Лошото време не стресна ентусиастите в Деня на отворените врати в природните парковеСофия – Въпреки изключително лошото време стотици ентусиасти се включиха в Деня на отворените врати в природните паркове, организиран от международната природозащитна организация WWF, GLOBUL и администрациите 11-те природни парка в неделя.

Посетителите във всеки природен парк бяха посрещнати от водачи, които или ги разведоха из малко познати маршрути, или ги посрещнаха в посетителските центрове на природните паркове и им разказаха повече за защитената природа.

Суграшицата и дъждът не уплашиха повече от 50 природолюбители, които посетиха демонстрационния център в Природен парк Българка и мястото, където се залесява с типични дървесни видове.

Снегът и силният вятър не стрестнаха 20-те ентусиасти, сред които британци и италианци, които направиха няколкочасов кръгов маршрут около село Кладница от южната страна на Природен парк Витоша.

Въпреки лошото време 30 души се отправиха по маршрута над Сливен в Природен парк Сините камъни.

В Природен парк Шуменско плато 25 души се разходиха до малкопознатите скални манастири.

В природозащитен център "Натура" на Природен парк Врачански Балкан и в посетителските центрове на природните парк Златни пясъци и Персина десетки ученици гледаха филми за защитената природа, участваха във викторини и се забавляваха с игри на топло и сухо.

Водачи очакваха любители на защитена българска природа и в природните паркове Рилски манастир, Беласица, Странджа и Русенски Лом.

Утре, вторник, 18 октомври 2011 г., ще станат ясни победителите от „Играй за природата”, която GLOBUL организира на Facebook страницата си по повод Деня на отворените врати в природните паркове.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3475 посещения 1 коментара

Коментари

  1. xrist
    2011-10-18 14:52:07

    Браво! Другия път по-рано през годината и повече от един ден на отворените врати, за да поддържаме планинарската традиция

OFF

Последно качено » Новини