Календар

Световният ден на снега на БФСки беше почетен… с протестни плакати в София!

Световният ден на снега на БФСки беше почетен… с протестни плакати в София!Българска федерация по ски проведе „снежен празник” по повод Международния ден на снега, със съдействието на Столична община, спонсори и др. организации в София?!? Софиянци приеха идеята по-скоро с ирония, отколкото с радост и дори съветваха Витоша ски и БФСки следващата подобна инициатива да се проведе на „жълтите павета” пред Народното събрание, като най-подходящото за целта място.

Идеята на БФСки се превърна и в повод за спонтанни граждански протести срещу рекета на Витоша ски и спрените от тях лифтове. Няколко ентусиасти издигнаха плакати като „Г-жо Фандъкова, Г-н Цеко Минев, защо празнуваме Световен ден на снега на ливадата, а не на Витоша?!?” и др., с което изразиха възмущението си от действията на правителството, което предпочита скоростно да въведе поправки в Закона за горите, определяни от природозащитници, ски учители, туроператори и любители на планината като лобистки и пагубни за горите и природните паркове в България, вместо да се опълчи на безпрецедентния рекет на „Витоша ски”!

Междувременно, по същото време любители на планината, природозащитници, младежки организации, БАССЕС и др. си направиха Планиниада с много весели снежни игри за деца, правене на иглу от сняг, демонстрации на сплитборд, информационни беседи по лавинна безопасност и др. снежни забавления! Един истински снежен празник без Витоша ски, без Българската федерация по ски, там, където наистина би трябвало да бъде проведен Международният ден на снега в България, а именно – на Витоша!

Галерия от снимки - събитието, инициирано от БФСки

Галерия от снимки от истинския празник на снега и планината - Планиниада на Витоша

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2376 посещения

OFF

Последно качено » Новини