Календар

25 утвърдени личности подкрепиха шестото поредно издание на Националния ден на природните паркове

25 утвърдени личности подкрепиха шестото поредно издание на Националния ден на природните паркове 25 утвърдени личности от сферата на изкуството, културата и медиите подкрепиха шестото поредно издание на Националния ден на природните паркове, което се организира от международната природозащитна организация WWF и GLOBUL

Симеон Колев от БГ Радио, водещите на новините на Нова телевизия Галина Щърбева, Богомил Грозев и Невена Василева, водещият Димитър Павлов, музикантът Ваня Щерева, Венелин Петков, водещ на новините на bTV и актьорът Филип Аврамов ще бъдат посланици на природен парк Витоша. На 8 юни те ще се включат в почистването на планината на един от четирите сборни пункта: Дендрариума, Златните мостове, Офелийте и Железница.

Писателят Калин Терзийски и композиторът Станислав Лобошки ще посетят природен парк Беласица.

Посланик на Сините камъни е актрисата Николина Янчева, а на Рилски манастир - Станислава Цалова от bTV, Александър Поплилов (SEN I) и Пламен Зафиров /ZAFAYAH/ от Roots Rocket.

Посланик на ПП Персина е актьорът Георги Низамов. В почистването на ПП Шуменско плато ще се включат Петър Съмналиев, Явор Захариев, Ивайло Чалъков и Стефан Попов от Gravity Co. и общественият посредник Иван Капралов.

Фотографът Александър Иванов ще се присъедини към почистването на природен парк Българка, а журналистът и водещ Георги Тошев на 8 юни ще бъде в ПП Златни пясъци. Музикантите Дани Милев и Криста са посланици на ПП Врачански Балкан. Певицата Тони Димитрова отново е посланик на ПП Странджа, а музикантът Валди Тотев ще се включи в почистването на ПП Русенски Лом.

„Опазването на природата е сред нещата, които можем да направим за нашата страна. Това е не само цивилизационен, но и много важен личен избор“, коментира Георги Тошев.

Националният ден на природните паркове ще се състои на 8 юни 2013 г. (събота). Подробности за местата за почистване и сборните пунктове

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2319 посещения

OFF

Последно качено » Новини