Календар

Пресконференция за представяне на резултатите от проект за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видове

Пресконференция за представяне на резултатите от проект за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видовеМеждународната природозащитна организация WWF ви кани на пресконференция за представяне на резултатите от най-големия проект за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видове в България.

Заповядайте, на 5 юни (сряда) 2013 г. от 11 ч. в залата на Фотосинтезис, бул. Васил Левски 57.

Участници:

• Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF България
• Катерина Раковска, координатор на проекта, WWF България
• Мартин Заимов, председател на НС на Societe Generale Експресбанк
• Димитър Бърдаров, ръководител на проекта от страна на Изпълнителна агенция по горите
• Кирил Ташев, старши експерт от Изпълнителна агенция по горите


Проектът за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видове, който трябва да приключи в края на 2013 г. се развива на територията на десет природни парка. Това са Витоша, Златни пясъци, Русенски Лом, Шуменско плато, Българка, Персина, Врачански Балкан, Рилски манастир, Сините камъни и Странджа.

Инициативата включва залесяване с местни видове, засаждане на редки и застрашени растителни видове както и възстановяване на характерни странджански растения. В рамките на проекта е заложено още опазване на карстовите извори в Шуменско плато, както и отглеждане на млади гори за висококачествена дървесина по устойчивия Саарландски метод.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2649 посещения

OFF

Последно качено » Новини