Календар

Дарете бъдеще за риса в българските гори

Дарете бъдеще за риса в българските гориБългарският клон на природозащитната организация WWF стартира кампанията „Осиновете рис и спасете неговия дом“, благодарение на която се опазват горите – местообитания на този критично застрашен местен вид дива котка.

Рисът предпочита стари, естествени гори, в които може да намери храна и места за укритие. Те обаче намаляват заради прекомерната намеса на човека в тях и вече са само около 4% от всички видове гори у нас. Затова WWF полага постоянни усилия за опазването на вековните гори в България. Целта е да бъдат съхранени поне 150 000 хектара стари гори.

WWF проучва и изработва карти на старите, естествени гори, обучава служителите в горските стопанства как да управляват горите отговорно и устойчиво и изготвя анализи на сечите и незаконните дейности, които трябва да бъдат прекратени.

Смислен подарък за Коледа

Едва ли много хора се сещат за природата, когато настъпи новогодишната еуфория и лудешкото препускане по магазините. А природата, гората ни прави щедър подарък с всяка елха, която краси дома ни. WWF предлага неповторим коледен подарък, с който да изненадаме нашите близки – символично осиновяване на рис. Осиновяването подкрепя опазването на вековните гори и всички застрашени животни и растения в тях.

Всеки осиновител получава сертификат за дарение с уникални снимки на рис и оригами. WWF изпраща в знак на признателност и плюшена играчка рис при достигане на по-голямо дарение.

Природата има нужда от нас. Нека заедно да сътворим коледно чудо и да се погрижим за нея, както тя го прави за нас.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3429 посещения

OFF

Последно качено » Новини