Календар

България опазва реките за Часа на Земята

България опазва реките за Часа на ЗемятаНад 60 общини вече се включиха в Часа на Земята 2015


На 28 март от 20,30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часа на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

През 2014 година над 162 държави и 7000 града се включиха в Часа на Земята не само с гасене на светлини, а с реални действия за опазване на местни природни ресурси – реки, гори, морски територии, традиционен земеделски поминък, застрашени видове, подпомагане на енергийно ефективни решения. WWF полага усилия за разрастването на това движение и превръщането на Часа на Земята във възможност за обединяване на хора, бизнеси, институции в дългосрочни действия за природозащита.

Опазването на реките е акцентът на WWF България за тази година. „С активната подкрепа на над 100 общини, бизнеси и институции, България изгради активна общност, съпричастна към Часа на Земята. „Време е да насочим тази обществена енергия към конкретни действия, важни за природата на България. Избрахме фокусът ни тази година да е опазването на реките, припознати за най-важен природен ресурс от над 70% от българите, споделя Веселина Кавръкова, ръководител на WWF България.

Събития, свързани с Часа на Земята:

22 март, София - Деня на водата: "Всяка капка е живот", 11,00 ч., пред Народния театър (https://www.facebook.com/events/715304301920434/);

26 март, Пловдив, прожекция на DamNation (http://damnationfilm.com/trailer), Лъки синема, 18,00 ч. Всяка прожекция е придружена с дискусия, водена от представители на WWF, заедно с рибари и каякари;

26 март, Берковица - прожекция на DamNation, училище Иван Панов, 13,00 ч.;

27 март, Русе - прожекция на DamNation, Исторически музей, 17,30 ч.;

28 март, Варна - прожекция на DamNation във Фестивалния конгресен център, в 18,00 ч и отбелязване на Часа на Земята след филма.
28 март, София - традиционното отбелязване на Часа на Земята пред Народния театър - светлинно шоу, музика, изобразяване на защитени речни видове със светлина - от 20,00 до 21,30 ч.

Научете повече за Часът на Земята 2015

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2131 посещения

OFF

Последно качено » Новини