Календар

От утре започва окончателното разпарчетосване на Пирин! Но ние няма да го позволим!

От утре започва окончателното разпарчетосване на Пирин! Но ние няма да го позволим!Управляващите май ни взеха за шарани! Докато всички пишем отрицателни становища срещу изменението на настоящия План за управление на Национален парк "Пирин" без всякаква прозрачност, тайно и извън дневния ред утре ще бъде внесен в Министерски съвет за одобрение Проект за допълнително споразумение за промяна на концесионния договор за изграждане и експлоатация на "Ски зона с център град Банско"! http://forthenature.org/upload/documents/2017/12/izmenenie_konzesionen_dogovor_ski_zona_Bansko.pdf

Граждани се организират за протест пред Министерски съвет от 8,30 часа утре.

От утре започва окончателното разпарчетосване на Пирин! Проектът предвижда увеличаване на площта, която Юлен може да сече и застроява от Национален парк Пирин десетократно, от 99,5 ха на близо 1000 ха! Цеко ще получи и площи ИЗВЪН т.нар. "буферна зона" на обекта за световно наследство на ЮНЕСКО. Което може и да доведе до изключване на Пирин от обектите на ЮНЕСКО. Коледният подарък е подготвен, опакован, само остава панделка да му сложат. Но Пирин не е коледна баница! Нито подарък за алчни олигарси, които искат още и още! Пирин е на всички! Затова ние ще провалим тези планове отново! Така, както го направихме през 2012-та.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3485 посещения 3 коментара

Коментари

 1. 5
  2017-12-12 18:53:04

  Днес 12.12.2017 г. в БНТ1 и БТВ слугите на драгалевския мангал, министър Ненов и Евдокия Манева нагло се опитваха да излъжат, че нямало да се навреди на природата с новия план за управление на НП "Пирин" и Никодимов и Хекимян не си направиха труда да поканят и представители на екоорганизациите. И двамата водещи много внимаваха да не задават неудобни въпроси.

 2. Ивелина Асъова
  2017-12-06 12:52:27

  Кои политици имат хотели и апартаменти в Банско, Разлог и Добринище?

 3. Киро
  2017-12-06 10:26:02

  Предложението е само за зона "Туризъм" хора!

OFF

Последно качено » Новини