Календар

Регионален марш срещу фермите за ценни кожи

Регионален марш срещу фермите за ценни кожиНа 12 май (събота) ще се проведе Регионален марш срещу фермите за ценни кожи. Шествието Fur Free Forever ще се случи едновременно в столиците на пет страни - България, Сърбия, Унгария, Босна и Херцеговина и Черна гора. В София сборния пункт е от 15.30 ч. на пилоните на НДК, Шествието ще продължи през булевард Витоша и ще стигне но сградата на Парламента.

Съвместната регионална кампания има за цел да поиска прекратяване на отглеждането и убиването на животни за ценни кожи, да покаже обществената воля за забрана. Шествието ще подкрепи провежданата в момента Национална гражданска инициатива за забрана на добива на ценни кожи в България. По време на събитието ще се събират подписи в подкрепа на предложението за забрана.

http://ngi.caai.bg/pokana-regionalen-marsh.php
По цял свят големи магазини, вериги и топ дизайнери се отказват от употребата на кожите с косъм. https://furfreeretailer.com/
Приемат се все повече промени в законодателствата за ограничаване на търговията с кожи. С влизането им в сила собствениците на ферми за ценни кожи, които не желаят да адаптират бизнеса си, започват да делокализират производството си на Изток - там, където стремежът към печалба често се поставя над закона, а етиката спрямо животните не е приоритет на институциите. Балканските страни се превръщат в място, където всичко е възможно и където този бизнес намира добра среда.

В момента в цялата страна се събира подписка в подкрепа на Национална гражданска инициатива за забрана на отглеждането, умъртвяването и търговията на животни с цел добив на ценни кожи.
САЙТ: http://ngi.caai.bg/
FB: https://www.facebook.com/dobiv.na.cenni.koji/
Ако бъде приета тази забрана, България ще стане поредната страна в Европа, недопускаща на територията си съществуването на ферми за ценни кожи, в които се отглеждат норки, лисици, чинчили, енотовидни кучета и др.

Подкрепа към кампанията изразиха и много популярни лица, актьори, музиканти, дизайнери, обществени личности. В клип с послание "Предпочитам да нося собствената си кожа" се включиха известни артисти като: Люси Дяковска, Александър Сано, Диляна Попова, Деян Каменов - Дидо, Мона Гочева, Радина Кърджилова. Фотограф е Костадин Кръстев - Коко, гримът и прическите са дело на Елиза Попова и Парашкев Тодоров - Финчи. КЛИП

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1737 посещения 1 коментара

Коментари

  1. Маги
    2019-10-20 07:06:41

    Животинките трябва да живеят нормален живот. Тази статия идустрия с кожи да се прекрати.

OFF

Последно качено » Новини