Календар

Уебинар „Какво е зелена система и защо ни е необходима?“

Уебинар „Какво е зелена система и защо ни е необходима?“Поредицата ни от уебинари, посветени на грижата за дърветата в града, ще започнем с въвеждаща лекция за зелената система в едно населено място – защо ни е нужна, какво е предназначението й, какви са изискванията към нейното планиране, изграждане и поддържане, както и каква е ролята на гражданите за гарантиране на правилното й управление. Темата е „Какво е зелена система и защо ни е необходима?“, а уебинарът ще се проведе на 13 май от 18 часа.

ФБ събитие: https://www.facebook.com/events/294644875568414

Ще обърнем внимание на следните въпроси:
- Защо и как се планира зелена система?
- Каква е ролята на ландшафтните архитекти?
- Кои са нормативните документи и отговорните институции?
- Как гражданите могат да участват и влияят на процесите и етапите, касаещи зелената система?

ЛЕКТОРИ:

Ланд. арх. Станимир Шаламанов е с дългогодишен опит в областта на ландшафтната архитектура, участвал е в изработването на редица устройствени планове, активно се включва в обществени обсъждания и изготвяне на становища за градската среда в Пловдив. В момента Станимир е част от екипа на „ЕкоОбщност“, който предоставя консултации и съвети за граждански групи по темите: зелена система и видов подбор, градска среда, устойчиво устройствено планиране.

Ланд. арх. Невена Пачеджиева има дългогодишен опит в областта на ландшафтната архитектура, участвала е в поддържането на зелената система в Асеновград, активно се включва в обществени обсъждания и изготвяне на становища за градската среда в Пловдив. В момента Невена е част от екипа на „ЕкоОбщност“, който предоставя консултации и съвети за граждански групи по теми от компетенциите си: зелена система, градска среда, засаждане, поддържане и резитба на дървета и храсти.

Запис от уебинара

ЗА ВЪПРОСИ: Фондация „ЕкоОбщност“, office@bepf-bg.org, 0876 798 592

Уебинарите са организирани в рамките на проект „Да върнем гражданското си пространство!“. Той се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на the EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation (ФМ на ЕИП и НФМ чрез Фонда за регионално сътрудничество). Проектът се осъществява от членовете на сдружение „Партньорство за околна среда” от България, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Унгария, в партньорство с „Фондация за развитие на гражданското общество“, Румъния, „Младежка инициатива за правата на човека“, Сърбия, „Унгарски съюз за граждански свободи“ и с експертна подкрепа от Норвежкия хелзинкски комитет.

Повече за проекта може да научите на: https://civilspace.eu

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1069 посещения

OFF

Последно качено » Новини