Календар

Остава седмица до крайния срок за подаване на номинации за конкурс “Дърво с корен 2022”

Остава седмица до крайния срок за подаване на номинации за конкурс “Дърво с корен 2022”Остават броени дни до 17 октомври 2022 г. - крайният срок за приемане на номинации на любими дървета и интересни истории в конкурса „Дърво с корен 2022”. Тази година за 13-и път той се провежда от фондация „ЕкоОбщност“.

Всички постъпили предложения ще бъдат разгледани от жури, което ще избере до 10 финалиста, претенденти за титлата „Дърво с корен 2022“, и 3 финалиста в категорията „Вековните дървета говорят“.

Те ще участват в едномесечно онлайн гласуване, което ще започне на 4 ноември и ще продължи до 5 декември 2022 г., за да определи победителите в двете категории.

Всички любители на дърветата и приятели на природата, които биха искали да участват в конкурса и да направят своята номинация за любимо и уникално дърво, е необходимо да изпратят описание на дървото, историята му и поне 3 снимки (една от които да обхваща дървото в цял ръст) на електронен адрес: tree@bepf-bg.org.

Предложението трябва да съдържа също местоположение, вид и описание на дървото, както и данни за връзка с участника.

Пълните условия за участие в конкурса са публикувани на интернет страниците на “Климат на промяна” и на фондация „ЕкоОбщност“/в раздела „Дърво с корен“.

Приемат се номинации за дървета от цялата страна, включително за участвали в миналогодишни издания на конкурса дървета, ако до момента не са печелили приза „Дърво с корен“.

Любопитните истории на всички постъпващи номинации може да следите на Фейсбук страницата Конкурс „Дърво с корен“, където те се публикуват текущо.

Тазгодишният конкурс “Дърво с корен” се провежда като част от европейската инициатива “Климат на промяната” (#ClimateOfChange), която е съфинансирана от Европейската комисия в рамките на програма DEAR (Програма за образование за развитие и повишаване на информираността) и цели да развие у младите европейски граждани съзнателност и критично разбиране относно предизвиканата от климатичните промени миграция като едно от най-големите предизвикателства на глобализирания свят.

Конкурсът „Дърво с корен 2022” на фондация „ЕкоОбщност” се провежда в партньорство с „Асоциация на арбористите в България“ и „Адвенчър нет”.

Снимки на дървета от предишни издания на конкурса с имената на авторите им, както и банер за конкурса можете да изтеглите оттук.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1305 посещения

OFF

Последно качено » Новини