Календар

До 5 декември гласуваме за “Дърво с корен 2022'

До 5 декември гласуваме за “Дърво с корен 2022'Само 3 дни ни делят от 5 декември 2022 г., когато е последният ден за гласуване в тазгодишния конкурс “Дърво с корен”, посветен на климатичните промени. Дотогава можете да подадете своя глас на сайта Climateofchage.info/bulgaria, за да подкрепите онези дървета, които най-силно ви докосват с историята и с присъствието си сред нас.

Гласува се между номинираните от журито десет финалисти в категорията „Дърво с корен 2022“ и тримата финалисти в категорията „Вековните дървета говорят“. Победителят в допълнителната трета категория „Млад природолюбител” се определя от журито и ще бъде обявен заедно с избраните чрез гласуване победители в другите две категории.

Днес броят на събраните гласове ще бъде скрит, за да се запазят в тайна победителите в двете категории до официалното им обявяване на традиционната церемония по награждаването по-късно този месец.

Категория “Дърво с корен” е насочена към дървета, които са станали важна част от делника и празниците на местната общност, нечий род или отделен човек и са се превърнали в символ и пазител на населеното място. Категория „Вековните дървета говорят“ събира впечатляващи вековни дървесни видове, свързани с исторически събития, значими личности или местни предания. Измежду всички представени номинации тази година най-много са тези за полски ясен, вековен дъб и чинар.

С най-интересните дървета, които бяха избрани от нашето жури за участие във финалния кръг на конкурса през 2022 г., можете да се запознаете тук, и да гласувате за най-интересните за вас.

Историите на всички постъпили номинации са публикувани на Фейсбук страницата Конкурс „Дърво с корен“.

Изберете вашите любимци в “Дърво с корен” и “Вековните дървета говорят” и гласувайте за тях до 5 декември!

---------------
Конкурсът „Дърво с корен” се утвърди като една от любимите инициативи на хората, които обичат и ценят дърветата. Той се провежда ежегодно от 2010 г. и търси дърветата, с които ни свързват незабравими лични случки, местни предания или истории от родното ни минало.

Конкурсът „Дърво с корен 2022” се организира от фондация „ЕкоОбщност” в партньорство с „Асоциация на арбористите в България“ и „Адвенчър нет”. Провежда се като част от европейската инициатива “Климат на промяна” (#ClimateOfChange), която е съфинансирана от Европейската комисия в рамките на програма DEAR (Програма за образование за развитие и повишаване на информираността) и цели да развие у младите европейски граждани съзнателност и критично разбиране относно предизвиканата от климатичните промени миграция като едно от най-големите предизвикателства на глобализирания свят.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1181 посещения

OFF

Последно качено » Новини