Календар

Инициатива на Обединени блогъри за наша България

Инициатива на Обединени блогъри за наша БългарияОт Мария Ненова, студент и блогър:

За мен беше чест да ви видя на протестите и да прочета безпристрастните и справедливите ви коментари по темата. Вярвам, че ще се съгласите, че медиите не отразиха достатъчно безпристрастно събитията и че за съжаление голяма част от хората не разбраха добре първите опити на обществото ни от 12 години насам да се обедини и да защити интересите си.

Инициативата „България е наша" се роди, когато в разговор между блогъри стигнахме до заключението, че трябва да се борим за НАШАТА България - Българията на младите хора, които искат да работят, да плащат справедливи данъци и осигуровки и съответно да живеят в европейска страна, където да се чувстват спокойни за здравето, сигурността си, бъдещето си.

За съжаление в момента няма ярки организации и лидери, около които да се създаде по-масирано обединение. Протестът няма ясно съобщение. Затова смятам, че е задължение на блогърите да покажем първо, че ние самите можем да се обединим и второ, че ние можем да помогнем на обществото по пътя му към превръщане в пълноценно гражданско общество.

Вижте сайта на инициативата в първоначалния му вид на адрес: http://www.bulgariaenasha.com/.

България е наша, а не е ваша!

Приканваме ви да отправите тези думи към тройната коалиция, безчинстващите полицаи и всички, които им помагат да останат безнаказани.

Елате на протестите и покажете своята заинтересованост от това, което се случва в родината ни. Не оставяйте мнението ви да бъде манипулирано. Не позволявайте децата на България да бъдат бити, унижавани и принизявани до лумпени.

Ще ви чакаме на протестите! Доведете и приятели!

Обединени блогъри за наша България

Ние, група блогъри от различни градове в България, се обединяваме около каузата на протестиращите групи в страната ни. Ние заставаме с имената си зад следните искания:

- Настояваме институциите да поемат политическата отговорност за масовите побоища в София. Ако министър Михаил Миков и членовете на правителството имат съвест, очакваме оставките им.

- Настояваме за незабавни мерки срещу тоталната корупция, която разяжда страната ни и влошава живота на българите. Настояваме за прозрачност.

- Настояваме за спешни и категорични мерки по въпроса с образователната и здравната реформа в България.

- Настояваме институциите да започнат да отговарят за действията си пред гражданите на България. Настояваме за пряко гражданско участие и контрол при вземането на важни решения.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4921 посещения

OFF

Последно качено » Новини