Календар

Днес, 23.01.2009, в брой 6 на ДВ, излезе промяната в Закона за горите. Край на заменките!

Днес, 23.01.2009, в брой 6 на ДВ, излезе промяната в Закона за горите. Край на заменките!Продължаваме да следим внимателно интернет страницата на Държавната агенция по горите. След като изменението в Закона беше гласувано на 16.01.2009 сутринта, на 19.01 в сайта на Агенцията се появиха 2 нови заменки с дата 16.01. От 19-ти насам не са се появявали качени нови сделки и се надяваме това да е краят, за всеки случай ще следим какво се случва на сайта.

Все пак, победата в Закона за горите е голяма. Успяхме да спрем планираните 300 заменки!!! Отпадна и процедурата за неизключване от горския фонд на ски съоръжения и въвеждане на продажбата на гори без никакви критерии – честито на борилите се и на всички поддръжници. И наздраве – днес трябва да се почерпим.

Битката ще продължи – не всичко по този закон е изчистено и имаме още искания, които вече са разписани. Отделно имаме обещание да бъдем включени в разписването на правилника, който ще определи критериите и процедурите за продажба на държавни гори. Но първо да поемем дълбоко въздух и да се зарадваме на постигнатото.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3404 посещения

OFF

Последно качено » Новини