Календар

WWF посреща в София австралийски колоездач, който пътува към срещата на върха на ООН по промените в климата в Копенхаген

WWF посреща в София австралийски колоездач, който пътува към срещата на върха на ООН по промените в климата в КопенхагенСофия – Представители на международната природозащитна организация WWF ще посрещнат в София австралиеца Ким Нгуен, който обикаля света на велосипед, в събота, 26 септември 2009 г., в 11 ч. на пл. «Света Неделя».

Ким Нгуен започна своята обиколка през август 2008 г. от Брисбейн, Австралия, и целта му е да пристигне в датската столица Копенхаген през декември 2009, когато там ще се състои срещата на върха на ООН за промените в климата. Очаква се на форума да се постигне глобално споразумение по промените в климата.

По време на 16-месечното си пътуване от Австралия през цяла Азия до Дания Ким Нгуен се запознава с проблемите от промените в климата в държавите, през които преминава. Идеята му е да представи на срещата на върха в Копенхаген исканията на хората и организациите, с които се срещнал по пътя си.

WWF участва в Коалицията за действия срещу промените в климата, която включва и сдружение «Велоеволюция». Негови представители ще придружават Ким Нгуен в София. По професия той е социален работник, но се е включвал като доброволец в много акции, свързани с опазването на околната среда.

Подробности за пътуването на Ким Нгуен досега може да прочетете на интернет страницата http://rideplanetearth.org/ Възможни са промени на часа на пристигането му в София, за които ще съобщим, ако се наложат.

За повече информация:
Георги Стефанов, експерт по промените в климата на WWF [Ве-Ве-Еф] в България, 02/950 50 40, 088/9517976; e-mail: gstefanov@wwfdcp.bg

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4034 посещения

OFF

Последно качено » Новини