Календар

Новини


Марш за европейско правосъдие!

Марш за европейско правосъдие!Прокуратурата отдавна е средство не за правосъдие, а за репресия за неудобни активни граждани. Напоследък се оказа, че главният прокурор разбира и от Натура 2000. По същото време депутатите ни променят закони, за да ограничават правата на гражданите и достъпът им до правосъдната система! И то при положение, че вече сме на една крачка разстояние от спиране на правата по Орхуската конвенция за достъп до информация! Ето затова ние се присъединяваме към протеста на 5-ти октомври и призоваваме. Да ги спрем! https://www.facebook.com/events/170041046884498/

Прочети пълния текст

145 посещения

Перник се включва в европейска кампания на „Грийнпийс“ за чист въздух и ще нарисува слънце на ключово кръстовище

Перник се включва в европейска кампания на „Грийнпийс“ за чист въздух и ще нарисува слънце на ключово кръстовищеНа 6 октомври Перник ще осъмне със слънце на ключово кръстовище, символ на възобновяемата енергия. Кръговото кръстовище е на булевард „Юрий Гагарин“ и улица „Бучински път“. Рисуването ще се осъществи в ранните часове на деня, между 4 и 8 часа сутринта.

Прочети пълния текст

148 посещения

WWF България обединява държавите от Естония до Македония в инициатива за справяне с климатичните промени

WWF България обединява държавите от Естония до Македония в инициатива за справяне с климатичните промени Инциативата CEESEN стартира с международна конференция в Прага

През октомври в чешката столица WWF България организира международната конференция „Енергиен преход за Централна и Източна Европа”, на която ще вземат участие професионалисти и обществени личности от Централна и Източна Европа, за да очертаят съвместно пътя за енергиен преход до 2050 г. съобразно спецификите в тази част на света.

Прочети пълния текст

210 посещения

Младежки лагер 'За гората' - хижа Осогово

Младежки лагер 'За гората' - хижа ОсоговоЗа всички студенти и ученици, които имат интерес към горите и тяхното опазване и управление, искат да научат повече за биоразнообразието, Натура 2000 и да посетят една прекрасна и една не толкова позната планина - Осогово, ви каним да участвате в Младежки лагер "Осогово", от 6 до 8 октомври 2017 г.! Ако искате да прекарате три вълнуващи дни, в които да научите повече за гората в различни нейни аспекти, да намерите съмишленици, да търсите отговори и да задавате въпроси, да се учите и да бъдете предизвикани, можете да попълните формуляра за участие: https://goo.gl/forms/FxTYBE9US8dR4lDt1
КРАЕН СРОК: 29.09.2017 г.

Прочети пълния текст

187 посещения

Вело поход, посветен на Деня на Зеления пояс ще прекоси Странджа от край да край

Вело поход, посветен на Деня на Зеления пояс ще прекоси Странджа от край да крайБългарска фондация Биоразнообразие (БФБ), един от координаторите на Зеления пояс у нас и „Зелена Странджа“ Бургас организират вело събитие "Странджа – открай до край. С колело по Зеления пояс“. От 22 до 24 септември 2017 г. велосипедисти от Бургас, Варна и София се включват във вело-приключението, за да се запознаят на живо с територии в Зеления пояс в българската част на Странджа планина.

Прочети пълния текст

191 посещения

България се нареди до Туркменистан заради нарушения в достъпа на гражданите до правосъдие за околната среда

 България се нареди до Туркменистан заради нарушения в достъпа на гражданите до правосъдие за околната средаКоалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ предупреждава, че България се нареди до Туркменистан и Украйна като единствените страни с предупреждение (caution) за спиране на правата по Орхуската конвенция за достъп до информация, участие на обществеността в процеса на взимане на решения и достъп до правосъдие по въпроси на околната среда. Това бе решено на Срещата на страните (Meeting of the Parties) в Будва, Черна гора на 11-13 септември 2017 г.

Прочети пълния текст

545 посещения

Протест пред Народното събрание, сряда, 20 септември, 18.30 ч.

 Протест пред Народното събрание, сряда, 20 септември, 18.30 ч.Законодателни промени водят до разграбване и унищожаване на българската природа

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ свиква протест срещу светкавичните законодателни промени, които ще доведат до бързото разграбване и унищожаване на българската природа.
Протестът „Закони срещу гражданите и природата - Няма да стане“ ще събере хората в сряда, 20 септември 2017 г., от 18,30 часа пред Народното събрание.

Прочети пълния текст

925 посещения 2 коментара

Годишните награди за биоразнообразие 2017 събират най-заслужилите под патронажа на Швейцарския посланик

Годишните награди за биоразнообразие 2017 събират най-заслужилите под патронажа на Швейцарския посланикДойде време да отличим най-успешните кампании в защита на природата, най-отдадените активисти, бизнесът, медиите и политиците, които през годината подпомогнаха опазването на биоразнообразието със своите дейности. Това ще се случи в Борисовата градина в София на 19 септември 2017 по време на церемонията за Годишните награди за биоразнообразие‘ 2017, която тази година е под патронажа на посланика на Конфедерация Швейцария - Н.Пр. Денис Кнобел.

Прочети пълния текст

268 посещения

Промяна в Закона за лова и опазването на дивеча дава право на Министъра на земеделието и храните да разреши лов през размножителния период на птиците

Промяна в Закона за лова и опазването на дивеча дава право на Министъра на земеделието и храните да разреши лов през размножителния период на птицитеПод прикритието на заплахата от „африканска чума“ по дивите свине Управляващата коалиция и ловците дават право на Министъра на земеделието, храните и водите да удължава сроковете на лов, чрез промяна в законодателството.

Прочети пълния текст

198 посещения

Управляващите направиха поредна крачка в кръстоносния поход срещу българската природа

Управляващите направиха поредна крачка в кръстоносния поход срещу българската природаБез да искат, вкараха Брюксел по-бързо в битката за справедливост

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ предупреждава, че днес властимащите направиха поредна стъпка в опитите си за безнаказано разрушаване на българската природа с похвати от 90-те години, които обаче не работят вече.

Прочети пълния текст

3957 посещения 6 коментара

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             Планина, обичам те