Календар

Новини


Десетки „диви и щастливи“ животни“ ще участват в габровския карнавал тази година

Десетки „диви и щастливи“ животни“ ще участват в габровския карнавал тази годинаНа сцената на международния карнавал в Габрово на 19 май 2018 г. ще дефилират десетки „диви и щастливи“ животни“, които ще демонстрират защо е важно да опазваме нашата природа. Около 40 деца от две предучилищни групи ще се включат в конкурса на събитието, което тази година е под надслов „Габрово – мой малък Брюксел“. Децата ще изработят сами своя карнавален облик, като целта е да провокират по-активно гражданско отношение към природата в нашия град, за да бъде той по европейски чист и приветлив.

Прочети пълния текст

203 посещения

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 23

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 23На 15 май от 18:30 ще се проведе лекция 23 от школата по орнитология и природозащита на тема: Видове птици от разред Врабчоподобни (7-а част)

Прочети пълния текст

189 посещения

Регионален марш срещу фермите за ценни кожи

Регионален марш срещу фермите за ценни кожиНа 12 май (събота) ще се проведе Регионален марш срещу фермите за ценни кожи. Шествието Fur Free Forever ще се случи едновременно в столиците на пет страни - България, Сърбия, Унгария, Босна и Херцеговина и Черна гора. В София сборния пункт е от 15.30 ч. на пилоните на НДК, Шествието ще продължи през булевард Витоша и ще стигне но сградата на Парламента.

Прочети пълния текст

377 посещения

Ще има ли Европа „Синьо Сърце“ и след срещата на върха за Западните Балкани в София?

Ще има ли Европа „Синьо Сърце“ и след срещата на върха за Западните Балкани в София?Филм на Patagonia разказва за невидимата война за ресурсите на Западните Балкани и огромната социално-икономическа цена от лицемерната енергийна политика на ЕС

София, на 16 май (сряда) от от 19.00 часа в Дома на киното в столицата Сдружение риболовен клуб „Балканка“ организира прожекция на въздействащия филм BLUE HEART /СИНЬО СЪРЦЕ/, след която ще има и дискусия с интересни гости. Премиерата е ден преди срещата на върха между страните от Западните Балкани и ЕС, на която ще бъде одобрена спорна стратегия, която застрашава уникалните реки на региона:

Прочети пълния текст

258 посещения

За първи път в България! Пратка от изчезналия вид - черни лешояди, идваща от Испания ще подпомогне завръщането на вида в страната

За първи път в България! Пратка от изчезналия вид - черни лешояди, идваща от Испания ще подпомогне завръщането на вида в странатаНа 11ти май, екипът на проект Светло бъдеще за черния лешояд LIFE14 NAT/BG/649 очаква първата за страната пратка за черни лешояди. Птиците са осигурени от испанските организации VCF и GOBEX и са част от дългогодишната програма за завръщането на вида в България. "Младежите" са бедстващи малки, които са напуснали преждевременно гнездата си в Испания и са били спасени и рехабилитирани от испанските ни колеги. Сред сериозен и задълбочен мониторинг за състоянието на дивата популация на вида международния екип е преценил каква част от тях могат да бъдат изпратени в България, където да подпомогнат завръщането в дивата природа на този - понастоящем изчезнал у нас вид.

Прочети пълния текст

222 посещения

Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин и Черноморието продължават тази сряда и четвъртък

Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин и Черноморието продължават тази сряда и четвъртъкСледващата седмица се задават дело във Върховния административен съд и благотворителен концерт

Протестите в защита на Национален парк Пирин продължават и тази седмица, като темата за опасностите пред българското Черноморие продължава да присъства, припомнят от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“. Още тази вечер, сряда, 9 май, в Благоевград, от 18,30 ч на пл. „България“:
https://www.facebook.com/events/2049784688598015/

Прочети пълния текст

403 посещения

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 22

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 22На 08 май от 18:30 ще се проведе лекция 22 от школата по орнитология и природозащита на тема: Видове птици от разред Врабчоподобни (6-а част)

Прочети пълния текст

212 посещения

Чудеса и адаптации при антарктическите организми - курс 'Опазване на биоразнообразието'

Чудеса и адаптации при антарктическите организми - курс 'Опазване на биоразнообразието'За тази сряда сме ви подготвили нещо много специално :) Ще разберем как организмите са се приспособили да оцеляват в екстремните условия на Антарктида! Проф. Румяна Мечева ще ни запознае с интересни физиологични, морфологични и екологични механизми, които антарктическите растения и животни са изградили, за да съществуват при екстремно ниски температури и специфичния светлинен режим.
Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1021852441311337/

Прочети пълния текст

224 посещения

Общият устройствен план на Царево предвижда строителство върху защитени дюни и гори след заменки

Общият устройствен план на Царево предвижда строителство върху защитени дюни и гори след заменкиОрганизации от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ внесоха отрицателни становища по доклада за оценка на степента на въздействие съвместимост на измененията на общия устройствен план на община Царево по процедурата за оценка за съвместимост с местата от европейската екологична мрежа Натура 2000.

Прочети пълния текст

491 посещения

„Грийнпийс“ – България навърши 7 години

 „Грийнпийс“ – България навърши 7 годиниОрганизацията нямаше да бъде същата без подкрепата на доброволците

Българският клон на международната екологична организация „Грийнпийс“ навърши 7 години. Най-голямото му богатство от създаването му до сега е силната мрежа от доброволци и поддръжници, които движат вълната на положителната промяна.

Прочети пълния текст

323 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             Планина, обичам те