Календар

Новини


Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 6

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 6Видове птици от разредите Пеликаноподобни (2-ра част), Щъркелоподобни, Фламингоподобни и Ястребоподобни (1-ва част)
Дата: 26.11.2019 г.; начален час: 18:30; място: заседателна зала на НПМ-БАН в София, бул. Цар Освободител 1 (обща сграда на База-2 на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН с Природонаучния музей, вход откъм Руската църква). 

Прочети пълния текст

244 посещения

XV-те Дни на предизвикателството: Конференция Биоразнообразието – предизвикателство?

XV-те Дни на предизвикателството: Конференция Биоразнообразието – предизвикателство?Дни на предизвикателствата се откриват след по-малко от 3 седмици. Програмата е по-силна от всякога: 10 филма, 4 чуждестранни госта, конференция с фокус върху биоразнообразието, презентации и срещи с десетки вдъхновяващи българи и гости, търсачи на предизвикателства и природоизследователи... Започваме на 2 декември, във Френски институт от 16,30 ч. Програмата ще намерите на https://www.facebook.com/events/433356764023653/

Прочети пълния текст

979 посещения

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 5

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 5Лекция 5 от Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ към Българска орнитологическа централа, ИБЕИ-БАН. 19.11.2019 г., 18:30 часа, вход свободен.
Тема на лекцията: Видове птици от разредите Гмуркачоподобни, Гмурецоподобни, Буревестникоподобни, Рибоядоподобни и Пеликаноподобни (1-ва част)

Прочети пълния текст

257 посещения

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 4

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 4Лекция 4 от Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ към Българска орнитологическа централа, ИБЕИ-БАН. 12.11.2019 г., 18:30 часа, вход свободен.
Тема на лекцията: Видове птици от разред Гъскоподобни (2-ра част)

Прочети пълния текст

299 посещения

Повече дни, повече локации и повече гости в 15-тите Дни на предизвикателствата (2-5 декември 2019 г.)

Повече дни, повече локации и повече гости в 15-тите Дни на предизвикателствата (2-5 декември 2019 г.)Тази година събитието ще се проведе в УАСГ и Френския културен институт

През 2019 г. „Дни на предизвикателствата“ – форумът, събиращ в София изследователи и пътешественици от цял свят, ще ни предложи не една и две изненади: фестивалните локации са вече две, гостите от чужбина са цели четирима, фестивалните дни са вече не три, а четири!

Прочети пълния текст

353 посещения

Приключи спешната акция за спасяване на размножителните места на планинската жаба

Приключи спешната акция за спасяване на размножителните места на планинската жабаПри изключителен интерес и в рамките само на 10 дни бяха събрани всички необходими средства за почистване на блатото от папура, който е превзел почти изцяло влажните ливади, които използва планинската жаба за размножаване рано напролет.

Прочети пълния текст

1369 посещения

Граждани осъдиха общината за достъп до документите за инсинератора

 Граждани осъдиха общината за достъп до документите за инсинератора Върховният административен съд потвърди, че гражданите имат право на пълната информация за строящия се завод за изгаряне на отпадъци в София. Решението е окончателно и Столична община няма друг ход, освен да го изпълни. Малката победа е още едно доказателство, че гражданите трябва да отстояваме законовите си права дори и пред институциите, които не ги зачитат. Процесът продължи две години и беше спечелен със сериозната подкрепа на “Програма Достъп до Информация”.

Прочети пълния текст

257 посещения

Премиера – Зелени прожекции на открито в Стара Загора

Премиера – Зелени прожекции на открито в Стара ЗагораЗелените прожекции на открито със Зелени Балкани вече са достъпни за всички граждани и гости на Стара Загора! Премиерното събитие се случи вчера в самия център на града, тъй като мултимедийния проектор е инсталиран на западната фасада на Държавна опера - Стара Загора. След официалното представяне на проекта „НАТУРА 2000 в България – Нови Хоризонти", в рамките на който бе осъществена инициативата, проекторът влезе в действие и прожекциите стартираха.

Прочети пълния текст

287 посещения

Последна седмица до края на гласуването за любимо дърво в конкурса „Дърво с корен 2019”

Последна седмица до края на гласуването за любимо дърво в конкурса „Дърво с корен 2019”Текат последни дни, в които всеки любител на българската природа и дърветата може да гласува в конкурса „Дърво с корен“, организиран от фондация „ЕкоОбщност“. В тазгодишното десето юбилейно издание бяха получени 24 номинации за забележителни и обичани от хората дървета. До финалния кръг в основната категория достигнаха десет от тях, а в допълнителната категория „Вековните дървета говорят“ – три. Победителите в двете категории ще бъдат определени на база най-много събрани гласове в тяхна подкрепа. Онлайн гласуването продължава до 24:00 ч. на 5 ноември 2019 г. на интернет страницата на фондацията, като през последната седмица броят на гласовете ще бъде скрит, за да се запази елементът на изненада. Дотогава всеки може да се запознае с историите на отличилите се дървета и да подкрепи онова, чиято история го впечатли най-много.

Прочети пълния текст

273 посещения

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 3

Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ - Лекция 3Лекция 3 от Школа по орнитология и природозащита „Проф. Димитър Нанкинов“ към Българска орнитологическа централа, ИБЕИ-БАН. 05.11.2019 г., 18:30 часа, вход свободен.
Тема на лекцията: Видове птици от разредите Кокошоподобни и Гъскоподобни (1-ва част)

Прочети пълния текст

209 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  В една ягода се съдържа повече витамин C от колкото в един лимон.
           
  Install Flash player!