Календар

Новини


Школа по орнитология и природозащита - Лекция 11

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 11Лекция 11 [27.12.2016 г.]:
Видове птици от разред Дъждосвирцоподобни (3-та част)

С над 420 вида птици, установени до момента в страната, България е сред най-богатите в орнитологично отношение страни в Европа. Всички желаещи да разширят своите познания върху птиците са добре дошли на лекциите на Българската орнитологическа централа.

Прочети пълния текст

371 посещения

Пожелаваме 2017 г. да донесе деполитизация на горския сектор

Пожелаваме 2017 г. да донесе деполитизация на горския секторСлучаят със скандалните корупционни схеми и злоупотреби в горското стопанство в Петрич е пример за задълбочаващите се системни проблеми в държавните гори.

Прочети пълния текст

1215 посещения 4 коментара

В 12 без 5: Парламентът може да разреши съсипването на българските реки

В 12 без 5: Парламентът може да разреши съсипването на българските рекиЛобистката поправка е внесена от единствения депутат, ненапуснал бившата партия на Бареков

Изключително скандално предложение за промяна в Закона за водите е постъпило в Народното събрание този месец. Младият депутат от Пловдив Мартин Иванов, който единствен от бившата парламентарна група на „България без цензура“ не напусна партията на Николай Бареков, е внесъл поправка в един-единствен член от Закона, а именно чл. 118ж, ограничаващ водовземането в защитените зони по Натура 2000.

Прочети пълния текст

355 посещения

Save Pirin National Park: WWF urges for immediate international action

Save Pirin National Park: WWF urges for immediate international actionSofia - Pirin National Park in Bulgaria, which shelters possibly the oldest tree in the Balkan peninsula, could be added to UNESCO’s List of World Heritage in Danger. WWF urges immediate action against multiple threats to the mountain and launches an international campaign to save the park.

Help us #SavePirin: https://makeyourmark.panda.org/pirin

Прочети пълния текст

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 9

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 9Лекция 9 [13.12.2016 г.]:
Видове птици от разредите Жеравоподобни, Дроплоподобни и Дъждосвирцоподобни (1-ва част)

С над 420 вида птици, установени до момента в страната, България е сред най-богатите в орнитологично отношение страни в Европа. Всички желаещи да разширят своите познания върху птиците са добре дошли на лекциите на Българската орнитологическа централа.

Прочети пълния текст

320 посещения

Протест срещу инвестиционното намерение за златодобив в Община Трън на 13 декември

Протест срещу инвестиционното намерение за златодобив в Община Трън на 13 декемвриУтре, вторник, 13.12.2016г., 8:15ч., пред сградата на МОСВ с адрес бул. „Княгиня Мария Луиза“ №22 се организира протест срещу Инвестиционното намерение за златодобив в Община Трън. Коалиция "За да остане природа в България" се присъединява към акцията и призовава да подкрепим инициаторите за запазване чистотата на Трънския край, водите на легендарната река Ерма и нейните притоци, въздуха, хората, животните.

Прочети пълния текст

375 посещения

Европейците спасиха своите природозащитни закони с мащабна кампания

Европейците спасиха своите природозащитни закони с мащабна кампанияЕвропейската комисия потвърди, че двете основни директиви за защита на природата на ЕС (Директивата за птиците и Директивата за местообитанията) ще бъдат запазени непроменени в резултат на мащабната кампания „Природата в опасност!“ проведена в тяхна защита – „Нека сега да прилагаме директивите по-добре“, казват неправителствените организации.

Прочети пълния текст

284 посещения

Голям ден за природата! Европейските директиви на Натура 2000 са спасени

Голям ден за природата! Европейските директиви на Натура 2000 са спасениКампанията на WWF и на 200 други организации убеди Европейската комисия да запази природозащитните закони

Европейската комисия единодушно реши на заседание в сряда да не преразглежда европейските природозащитни закони – Директивите за птиците и местообитанията. До историческото решение се стигна след кампания на над 200 природозащитни неправителствени организации, сред които и WWF, продължила почти две години.

Прочети пълния текст

509 посещения 4 коментара

Школа по орнитология и природозащита

Школа по орнитология и природозащитаЛекция 8 [06.12.2016 г.]:

Видове птици от разредите Ястребоподобни (3-та част) и Соколоподобни

Прочети пълния текст

276 посещения

Багери копаят в Национален парк Пирин

 Багери копаят в Национален парк ПиринРешения, представени като защита от наводнения, може да доведат до обратното

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ предупреждава, че след поройните дъждове, предизвикали потоп под Пирин, имуществото на хората и инфраструктурата са все така уязвими, а част от предприетите действия създават рискове.

Прочети пълния текст

1491 посещения 2 коментара

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

  Знаете ли, че..

  Замърсяването на карстовите екосистеми е много опасно за техните естествени обитатели. Използването на пещери и понори като сметища увеличава риска от замърсяване на водоизточниците.
           
  Install Flash player!