Календар

Новини


План за действие за природата: Страните от ЕС изостават

План за действие за природата: Страните от ЕС изоставатГодина след като Планът за действие за природата, хората и икономиката на Европейската комисия даде да се разбере, че страните членки на ЕС следва по-добре да прилагат регулациите за защита на природата, нов доклад, оценяващ 18 държави от ЕС, сред които и България, показва, че всичките 18 не се справят с опазването на най-ценните природни зони в Европа.

Прочети пълния текст

277 посещения

Решение на съда за Пирин

Решение на съда за ПиринЕкоминистърът трябва да подложи на екологична оценка актуализацията на плана за управление на националния парк

Организации от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ спечелиха на първа инстанция дело във Върховния административен съд (ВАС) срещу решение на министъра на околната среда и водите за Пирин.

Прочети пълния текст

2437 посещения

България осъдена за втори път от Европейския съд за неспазване на европейското природозащитно законодателство

България осъдена за втори път от Европейския съд за неспазване на европейското природозащитно законодателствоЕвропейският съд осъди България отново за неспазване на европейското природозащитно законодателство, съобщава коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“.

Прочети пълния текст

749 посещения

Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин продължават и този четвъртък

Протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин продължават и този четвъртъкЧерноморието под заплаха от бетон и на север, и на юг

Протестите в защита на Национален парк Пирин продължават и тази седмица, като вече включват и все по-назряващите опасности с българското Черноморие, припомнят от коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“.

Прочети пълния текст

356 посещения

„Сакар- опознай непознатата!” - курс 'Опазване на биоразнообразието'

„Сакар- опознай непознатата!” - курс 'Опазване на биоразнообразието'Тази сряда (25.4.2018) искаме да ви запознаем с една от най-непознатите в България планини, а именно най-ниската сред тях - Сакар. Лекторите ни ще представят палитра от разнообразна информация за планината, нейното биоразнообразие, богатото ѝ културно наследство и възможностите за туризъм.

Прочети пълния текст

668 посещения

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 21

Школа по орнитология и природозащита - Лекция 21На 24 април от 18:30 ще се проведе 21 от школата по орнитология и природозащита на тема: Видове птици от разред Врабчоподобни (5-а част)

Прочети пълния текст

305 посещения

Световният ден на мигриращите риби или защо е важно да има свободни от прегради реки

 Световният ден на мигриращите риби или защо е важно да има свободни от прегради рекиНа 21 април отбелязваме Световния ден на мигриращите риби. Той е повод да си припомним за значението на мигриращите риби и колко жизнено необходимо за всички нас е да има здрави, свободно течащи реки.

Прочети пълния текст

329 посещения

Седмият Байк и рън за Чепън на 28 април става част от Българска колоездачнa лига

Седмият Байк и рън за Чепън  на 28 април става част от Българска колоездачнa лига В седмото си поредно издание на 28 април в Драгоман едно от най-големите състезания за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“ се изкачва на ново равнище. Надпреварата става част от Българска колоездачна лига (БКЛ) и вече дава право на квалификационни точки за годишното класиране на БКЛ.

Прочети пълния текст

266 посещения

Активисти на „Грийнпийс“ призоваха енергийните министри на ЕС за по-голяма подкрепа за възобновяемата енергия

 Активисти на „Грийнпийс“ призоваха енергийните министри на ЕС за по-голяма подкрепа за възобновяемата енергияАктивисти на „Грийнпийс“ направиха демонстрация пред Националния дворец на културата, по време на неформалната среща на енергийните министри на ЕС. Те настояха за ускорен и справедлив преход от изкопаеми горива към възобновяеми енергийни източници и за осигуряване на възможности за отделните граждани, общности или малки предприятия сами да произвеждат енергията, от която се нуждаят.

Прочети пълния текст

206 посещения

Протестите в защита на Пирин продължават

Протестите в защита на Пирин продължаватМеждународният ден на обектите на световното наследство – 18 април, е повод да си припомним необходимостта от опазването им за идните поколения

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ съобщава, че на 19 април 2018 г., четвъртък, граждани продължават да протестират за оттегляне на решението на правителството от декември 2017 г. да отвори за строителство 48% от територията на Национален парк Пирин. Протести ще има в София, Благоевград, Варна, Пловдив, Сливен и Виена.

Прочети пълния текст

618 посещения 2 коментара

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!
             Планина, обичам те