Календар

Новини


Карта на новите ски курорти на РилаСки-куриртите са нанесени на база данните, предидени в общите устройствени планове. Дадени са НАТУРА 2000 зоните и защитените територии по българското законодателство.

Изтеглете голяма карта от ТУК

Прочети пълния текст

Възможностите за развитие на екотуризъм като алтернатива на ски курортите - Дупница, 23.02.

Срещата ще се проведе на 23-ти февруари от 14.30 в Младежкия дом в Дупница. „Възможностите за развитие на екотуризъм като алтернатива на ски курортите” ще бъде тема на среща в Дупница, организирана от Българската асоциация за алтернативен туризъм и Коалиция „За да остане природата в България”.

Прочети пълния текст

Националното турне за Рила продължава

В събота, 23 февруари, 14, 30 в Младежкия дом в Дупница ще се състои поредната среща за Рила. От 7 до 15 март предстои нова обиколка из страната с информационни срещи за Националния парк "Рила", възможностите за алтернативен туризъм и заплахите от ски курорти.

Прочети пълния текст

Опровержение: Стачка ала Холивуд

Здравейте!

От години следя интернет изданието на Стандарт Нюз и за това време сте
изградили доверие в мен като модерна и отговорна медия.

Днес Ви пиша по повод статията "Стачка ала Холивуд" в изданието от 11
февруари 2008 в рубриката "Общество > Улицата":

http://standartnews.com/bg/category.php?d=2008-02-11&cat=1634

Прочети пълния текст

Контрапротест на собствениците на земи посрещна природозащитниците в Иракли

Акцията на гражданите бе в търсене на законност и отговорност за вече извършените закононарушения. Срещу тях обаче беше организиран агресивен контрапротест от земевладелци, които налитаха "на бой".

Прочети пълния текст

Варненци искат оставката на министъра на околната среда и водите, а русенци настояват за нова държавна политика за туризма и опазването на околната среда

Велико Търново, 8 февруари 2008 г. Днес в Младежкия дом във Велико Търново ще се проведе поредната информационна среща в рамките на кампанията „За Рила”. Тя е част от националното турне, което вече обедини Пазараджик, Бургас и Варна. След старата столица дискусиите продължават в Благоевград и Видин. Досега над 30 журналисти и 300 граждани се запознаха с незаконното строителство на ски курорти в Национален парк „Рила” и извадената от правителството от Натура 2000 зона „Рила-буфер”. Вече осми месец продължава строителството на пътища и лифт и изсичането на просеки за ски писти в района на Паничище в нарушение на редица български и европейски закони.

Прочети пълния текст

Природозащитници информират Българска ски федерация и FIS за незаконосъобразни ски писти

Коалицията от 18 неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” извърши проверка на законността на ски пистите в България. Природозащитниците информираха Българска федерация ски и международната ски федерация FIS да не използват за провеждане на национални и международни ски състезания определени ски писти и посочиха конкретни списъци. (вижте в пълния текст на новината)

Прочети пълния текст

Държавата прави еад и ще строи голф игрище???

"Мотивите на правителството за създаване на дружеството са България да стане конкурента голф дестинация, атрактивна за платежоспособни туристи, тъй като голф туризмът е един от най-доходоносните в света."

Защо голф игрищата в България не са правилната насока на развитие и защо могат да са дори опасни, прочете ТУК.

Повече за намеренията на държавата - в пълния текст на новината. Източник: investor.bg

Прочети пълния текст

Варненци поискаха оставката на Джевдет Чакъров

Варна, 7 февруари. Зала 12 на Младежкия дом във Варна едвам побра над 80-те желаещи, сред които две майки с бебета и малки деца, както и възрастни хора, да участват в дискусията по повод незаконното строителство на ски курорти в планината Рила. Тя бе част от националното информационно турне, което група „Граждани За Рила” провежда в български градове тази седмица.

Прочети пълния текст

1 коментара

Напук на забраните незаконното строителство на Иракли продължава

„Граждани за Рила” документира днес продължаващото незаконно строителство на Иракли.

Прочети пълния текст


         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

    Знаете ли, че..

    Един сантиметър почва се формира векове наред. При лошо третиране този сантиметър пръст може да се отмие само за няколко сезона. Повече информация тук.
             Планина, обичам те