Календар

Новини


Природозащитници отново ще се срещат с министър Чакъров

Източник: Дневник
На 1 октомври от 15 часа природозащитните организации от коалицията "За да остане природа в България" и гражданска група "Да спасим Иракли" ще се срещнат с министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, за да обсъдят най-горещите теми за опазването на природата у нас, съобщиха от екокоалицията.

Прочети пълния текст

Нов лифт на Банско?

Новият лифт и писти в местността Чалин Валог в ски зона Банско са почти завършени, а банскалии се чудят откъде ще пият вода

Прочети пълния текст

Незаконното строителство в Рила продължава!

Национален парк е като разграден двор. Незаконното строителство на пътища и лифтове продължава

Прочети пълния текст

Царевския кмет се опитва да присвои нестинарството!

Незнайно как кметът на Царево Петко Арнаудов е успял да патентова нестинарството. Така този древен обичай вече е частна собственост и всеки, който иска да го практикува, ще трябва да поиска разрешение и да си плати на Община Царево!

Прочети пълния текст

Още един грандиозен ски център се строи в Рила

снимка на ски центъра от Мечивръшкото било:

Този път става дума за ски-център "Картала" в отложената за "прецизиране" буферна зона на Рила, община Благоевград.

Прочети пълния текст

Трети европейски конгрес за Селски туризъм

ще покаже за пореден път все по-важното място, което заемат алтернативните форми на туризъм. Третият европейски конгрес за селски туризъм ще се проведе от 26 до 28 септември в унгарския град Егер.
Източник: Българска асоциация за алтернатовен туризъм

За пореден път сериозно внимание ще получи и екологията, а именно по какъв начин еко мрежата НАТУРА 2000 спомага за развитието на селския туризъм.

Прочети пълния текст

НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА НА ПРИРОДЕН ПАРК 'ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ' при км 82+560 на път 'Кранево - Златни пясъци'

В Асоциацията на парковете в България постъпи сигнал за незаконно строителство на територията на Природен парк “Златни пясъци” при км 82+560 на път „Кранево - Златни пясъци”, което е в нарушение на заповедта за неговото обявяване. При направената от представители на Асоциацията проверка се установи, че фирма „Стефано” ЕООД извършва строителство на обект с параметри 13 х 9 метра на територията на Природен парк Златни пясъци – имот 273 в землището на с. Кранево.

Прочети пълния текст

Информационна кампания за НАТУРА 2000 в България

Асоциацията на парковете в България започна най-голямата информационна кампания за НАТУРА 2000 в България. Тя ще продължи до 15 октомври и ще обхване населените места в обхвата на 29-те проекто-защитени зони, които през ноември 2006 г. бяха отложени за прецизиране от Националния съвет за биологично разнообразие. На 13 Септември 2007 г. тези зони бяха повторно разгледани от Националния съвет по биологично разнообразие и беше решено 27 от тях да бъдат върнати в обхвата на мрежата. Две зони (Рила (буфер) и Централен Балкан (буфер) са отново отложени). Предстои съдбата на тези зони да бъде повторно разгледана от Министерски съвет, затова все още няма как да сме спокойни - зоните все още не са окончателно върнати.

Прочети пълния текст

ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ОТГОВОРЕН БИЗНЕС

Източник: БЪЛГАРСКИЯ ФОРУМ НА БИЗНЕС ЛИДЕРИТЕ

Сред отговорните бизнеси се издирват и тези, активни в сферата на околната среда, а сред критериите за всички категории са конкретна полза за обществото, партньорство с други организации, ангажираност на служителите, последователност в изпълнението на проекта, новаторство и обществено признание.

Краен срок за номинациите е 15.10.2007

Прочети пълния текст

DUMPED

Ново риалити шоу, много по-истинско от "Сървайвър", цели да промени навиците на консуматорите във Великобритания спрямо изхвърлянето на боклука.
Ако смяташ джунглата, глада и природните капризи за непосилно изпитание на човешкия дух и вдигащо адреналина риалити шоу, си представи какво е да живееш три седмици сред боклуците в Суходол под зоркото око на камерата. Защото точно такъв експеримент направиха по британската телевизия Channel 4. Предаването носи недвусмисленото име Dumped (изхвърлени на боклука) и потегли успешно в ефир в началото на септември.

Прочетете всичко за британското шоу на GORICHKA.BG!

Прочети пълния текст


         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

  Знаете ли, че..

  Общият брой на видовете хабитати в Странджа е 121, като по този показател Паркът е на първо място сред защитените територии в Европа.
           
  Install Flash player!