Календар

Скритите услуги на природата - 16-ти февруари от 18:30, кино 'Одеон'

Скритите услуги на природата - 16-ти февруари от 18:30, кино 'Одеон'WWF България ви кани на премиерата на документалния филм "Скритите услуги на природата", която ще се проведе на 16-ти февруари 2017 от 18:30 часа в кино "Одеон" в София. Прожекцията е със свободен вход. Заповядайте!
Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/194835454327809/

“Скритите услуги на природата“ разкрива историята с щастлив край, в която хората и природата взаимно си помагат. Филмът търси отговор на въпроса как местното развитие и опазването на природата могат да съжителстват безконфликтно и да допринасят за качеството на живот в селските райони.

Действието се развива в Северозападна България - един от най-бедните райони в Европа. От друга стана това е едно от най-богатите на биоразнообразие места в България.

Красивите кадри от природните паркове „Българка“ и „Врачански балкан“ и Натура 2000 зоната „Западна Стара планина“ съпровождат историите на хора, които успяват да развиват бизнес инициативите си в или близо до природни територии с различна степен на защита. По този начин филмът естествено показва връзката между бизнеса и природата. Сниман е много искрено и увлича неусетно.

Филмът е част от дейностите по проект "За Балкана и хората", финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1919 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони